Rennosti Tallinnassa

Fys-Ikaalinen Urheilu ja Riento ry (FUR) teki jokavuotisen Tallinnan pelimatkan 27.-28. syyskuuta. Mukana oli jälleen kerran runsaasti väkeä, kaikkiaan 25 henkilöä vahvistuksena muutama FC PaPo:n ikämiesjalkapallojoukkueen pelaaja.

Retki alkoi varhain lauantai-aamuna Ikaalisista ja Helsingin satamasta kohti Tallinnaa lähdettiin klo 10 lautalla. Heti Tallinnaan saavuttuamme suunnistimme kohti Viimsin palloiluhallia, jossa meitä odotti salibandyottelu Indrek All Stars:ia (IAS) vastaan, jonka rungon muodostivat Viron 1-liigassa pelaavan Bandidosin miehet.

Indrek All Stars:illa oli mukana lähes 3 kentällistä pelaajia. Maalissa heillä oli Ainar Juht ja joukkuetta johti Indrek Petersoo. FUR:in joukkue lähti otteluun 2:lla kentällä, 1. kenttänä ns. kokeneet pojat ja 2. kenttä koostui nuorista. Maalivahteina toimivat Marko Hiekkamäki ja Lassi Ylijoki.

Ottelu alkoi erittäin tasaisena mutta pian tuli esille IAS:n kokemus joka näkyi mm. siinä kuinka järjestelmällisesti he pyörittivät peliä. FUR loi hyvin maalitilanteita mutta IAS hyödynsi omat paikkansa tehokkaammin ja ottelu olikin kahden erän jälkeen 5-2 isännille.

3. erään FUR lähti kuitenkin taistelemaan apinan raivolla ja armoton karvaus ja liike tuottivatkin tulosta. Muutama minuutti ennen viimeisen erän loppua tilanne oli jo tasan 5-5. FUR teki takaa-ajossaan pari erittäin komeaa maalia joista kannattaa mainita junnukentän veivaama maali tyhjiin.

Ottelu ratkesi tyypilliseen FUR:in tekemään virheeseen jossa pakki joutui avaamaan liian hätäisesti suoraan oman maalin eteen ja paikalla ollut IAS:n pelaaja teki varmasti maalin.
Ottelun loppu oli pelkkää kosmetiikkaa joten loppunumerot 6-5 kotijoukkueelle.
Vaikka lopun ratkaisu olikin karvas niin 3. erän taistelu jätti kuitenkin päällimmäiseksi hyvän mielen.

Isäntien maalitekijät olivat Oliver Kroon 3, Igor Saveljev, Margus Liivk sekä Veiko Murumaa kukin 1 maali. FUR:in maalit tekivät Jesse Marttila 2, Masa Nuuttila 2 ja Tapio Mäkinen 2.

Ottelun jälkeen suoritettiin vielä rangaistuslaukaisukilpailu johon FUR:n ylipäällikkö Timo Ranta veti ässän hihastaan laittamalla penkillä istuneen joukkueen johdon ensimmäisiksi ampujiksi. Kalle Mäkinen ja Heikki ”30m” Markkola laittoivat pallon varmasti maaliin kun taas Jukka Harjula ja Jarmo ”Jake” Bäcklund epäonnistuivat niukasti. Lopulta koko joukkue kävi ampumassa laukaukset ja lopputulos oli FURRILLE aika selvästi. Fur-maalissa loisti erityisesti Lassi Ylijoki.

FUR jakoi vielä palkinnoksi komeat T-paidat Bandidos seuran jäsenille; parhaalle pelaajalle Oliver Kroon:lle sekä muutamalle muulle järjestelyissä mukana olleille.

Tämän jälkeen majoituimme hotelliimme jossa aloitimme valmistautumisen yhteistä illanviettoa varten. Ennen Tallinnan yöhön lähtöä analysoimme vielä ottelun tapahtumia videonauhalta. Video oli erittäin onnistunut ja varsin viihdyttävä, siitä suurkiitos kokeneelle kuvaajalle Jukka ”Francisfordcoppola ”Harjulalle.

Omasta puolestani haluan kiittää kaikkia hienosta reissusta ja varsinkin siitä kuinka jälleen kerran koko porukka toi esille suomalaista urheilumeininkiä.

Yksi on varmaa: ensi vuonna uudestaan – taking it easy.