Kerran vielä projekti 2011

 

002

10.4. Kevään toinen lenkki Pinarellolla. Se tuttu Jämijärven lenkki.

2.5. 2011 Tästä tämä nyt alkaa. jo perinteinen eräänlainen harjoituspäiväkirja-plogi, jossa on kaikenmoista hömppää ja tietenkin kauden pyörälenkit. Jos joku haluaa/jaksaa näitä tarinoita seurata, niin se on mukava. Ja se on ihan ilmaista. Talvi on mennyt pelaillessa jääkiekkoa noin 2-5 kertaa viikossa, ehkä keskimäärin 3 kertaa viikossa. Voitettiin me Parkanon harrastekiekkosarjan pronssia taas kerran. Salibandyä aina tiistai-iltaisin ja hiihtoa on tullut noin 600 km. Tarun Giant on tuossa trainerissa ja sitä olen pyörittänyt aika ahkerasti. Ma-, ti-, ke-, ja to- aamuisin aina sen puoli tuntia ja kohtuullisen monta vähän pidempääkin lenkkiä iltaisin ja viikonloppuisin.

Kauden tavoitteet ovat muuttuneet. Ötztalerin pyöräkisa jää väliin kun emme läpäisseet arvontaa. 15000 ajajaa rekisteröityi ja meidän Villa Kuusela Team ei ollut onnekkaiden joukossa. Minun 10 tunnin alitus jää siis hamaan tulevaisuuteen. Mont Ventoux-projekti tulee Ranskassa olevasta vuoresta, Mont Ventouxista, joka on legendaarinen, myyttinen vuori Ranskan ympäriajossa. Sen valloitus olisi nyt tavoitteena. Haasteelliseksi tämän tekee se, että vuorelle pitää ajaa kolmea eri reittiä ja saman päivän aikana, jolloin nousumetrejä tulee 4336 km (Petrin mittarin mukaan).

Images Mont Ventouxin viimeiset metrit

Toinen tavoite minulla on osallistua maantieajon ikäluokka sm-kilpailuun 9-10.7 Luostolla. Katsotaan pysynkö porukassa. Kisaa varten pitää liittyä oikeaan pyöräilyseuraan ja olen ajatellut Tampereen Pyöräpoikia, jos ottavat. Lisenssi kun pitää olla.

 

Sitten on tietenkin nämä vanhat tutut, Kainuun pyöräleiri ja Kilpisjärviajo ja ehkä syksyllä Tour de Helsinki.

Noiden eka lenkkien jälkeen olimme pääsiäisenä perinteisellä pääsiäisreissulla, jossa pitkäperjantaina oli se Vaskoolihiihto. Hiihdin todellisen tykkihiihdon. Jotenkin vaan kulki vaikka sykkeet oli korkealla. Jotenkin ymmärrän nyt paremmin Matti Heikkistä kun puhui pöljän päivästä maailman mestaruuden jälkeen. Minun aika Vaskoolin 60 km:llä oli 2.47.18 ja se on minulle hyvä vaikka ei se ihan täyttä 60 km olekaan. Kärjelle hävisin 39 minuuttia ja sijoitus oli 40. Kotona oltiin maanantai-aamuna puoli 7 ja iltapäivällä pantiin perunat maahan. (ei kuvaa tänä vuonna, mutta katso edelliset projektit)

Timo vaskoolin jälkeen

Vaskolin jälkeen. 2.47.18 ja neljäskymmenes

Lasse

Tässä kuvassa on Rannan Lasse ja Kivistön Ville Rumakurun vanhan kämpän edessä kesällä 50 tai jotain. Sama kämppä on pystyssä edelleen ja nyt siellä on seinällä kuva retkeilijöistä 60 vuoden takaa

Vappukin meni ja sitä ennen viime torstaina olimme meidän Villen kanssa Roger Watersin konsertissa Helsingin Hartwal areenassa. Show oli The Wall ja se oli elämys vanhalle Pink Flyod miehelle. Vappuna pelattiin Tapsan ja Annelin kanssa sankkua ja juotiin kahvia. Nyt on flunssa päällä, joten ei asiaa tien päälle varsinkin kun siellä on ihan hirvittävän kylmä ja tuuli pohjoisessa.

RW TOUR 2010  IMG 0501

Roger Waters. The Wall.

Ja nämä lenkit on nyt ajettu tälle kaudelle:

 • 2.4. La 75 km (Jaakon pyörällä) 3.15 h KS 125
 • 8.4. pe 50 km 1.48h, KS 125, KV 27,9 km/h
 • 10.4. Su 50 km 1.48h, ks 123
 • 13.4. Ke 45,7 km 1.32 h
 • 14.4. To 50 km 1.38 h, KS 130, KV 30,3 km/h
 • 16.4. La 78 km, 2.40 h, KS 125, KV 29,2 km/h
 • 27.4. Ke 50 km 1.45 h, ks 113, KV 28,0 km/h
 • 29.4. Pe 50 km 1.42 h, KS 124, KV 29,4 km/h

 

4.5. ke Pikku kevät tuuli siivitti Jämijärven lenkkiä. Flunssan jälkeen oli ihan hyvin virtaa. Lunta oli enää ihan vähän tien reunassa, eikä jäitä ole näkynyt pariin päivään. Tulee se kesä sieltä taas. Huomenna Helsinkiin Ravintola Chez Dominiquehen syömään. Odotukset ovat korkealla.

 

 • 4.5. ke. Tacx 30 min + 50 km, 1.41.26, KV 29,8 km/h, KS 124
 • 5.5. To Helsinkiin syömään
 • 6.5. Pe Tallinnassa kävin
 • 7.5  La 131 km, 4.45 h, Ks 127, KV 29.1
 • 8.5. Su Mänttään autolla

Images 1. Viikko

9.5. Ma. Ihan mukavasti kulki lauantaina Nokian lenkki. Rauhallisesti ajelin, aurinko paistoi, mutta vähän koleaa oli vielä. Kurun St:llä rupattelin paikallisen miehen kanssa. Kehui paikkaa hiljaiseksi. Minusta siellä on aina porukkaa. Eilen käytiin Mäntässä mökillä äitiä onnittelemassa. Sauna lämmitettiin ja uitiin tietysti Keurusselässä. +12 C oli vesi. Avantouimarille aika lämmintä. Kahvilla omenapiirakka oli aivan mielettömän hyvää. Olisi pitänyt otta resepti.

Tänään Timon päivänä ajelin Hietasen Petrin ohjeilla 50 kilometriä. 10 lyhyttä vetoa mahtui lenkkiin. Vetojen pituudet 2,5 minuutista 0,5 minuuttiin. Yritin ajaa niin kovaa kuin pystyin. Mukavalta tuntui. Jalat tuntuivat jopa kevyemmältä kuin yleensä. Sykemittari sekosi. Näytti 60 kun ajoin täysiä.

 11.5. Ke Ihan kesäkelit, eikä aina kesälläkään tällaista ole. Aurinkoa ja kevyttä tuulta. Piti ajella se Jämijärven viiskymppinen mutta lähdin kuitenkin kiertämään järven. Keli vaati. Järven takana sotkin kaikki ylämäet lähes täysillä. Tämän kauden teema on vedot. Vettäkin meni kaksi pulloa.

14.5. La Perjantain perinteinen Nokian lenkki lähti mukavasti liikkeelle pikku tuulessa ja vähän oli vettäkin ilmassa. Ajelin tarkoituksellisen rauhallisesti, n 27 km/h keskivauhtia. Ylöjärven Myllypuron teollisuusalueella myötätuulessa vauhti nousi  ja annoin mennä ihan rennosti uudella pyörätiellä. Matka loppui kuitenkin aika äkkiä kun nostin katsetta ja huomasin n 5 metrin päässä teräspalkin ja minä siihen 30 km tuntivauhdilla. Olin viikkoa aiemmin ajanut samassa paikassa ja jo silloin mietin että joku vielä törmää tuohon. En arvannut olevani se joku. Pyörätien teko on kesken ja nyt tiedän minäkin mihin se loppuu. Vasempaan reiteen sattui aika lailla ja vasempaan kylkeen tuli ruhjeita. Polvista valui verta. Klassinen puujalka - onneksi, sillä olin aiva varma, että reisiluu murtui. Pinarelloon tuli ihan vähän naarmuja. Kun vähän tokenin, pyörittelin yhdellä jalalla Ylöjärven Shellille ja soittelin Mäkisen Tapsalle, joka ystävällisesti haki minut kotiin. Odotellessa join purkin Coca-colaa ja söin Snicersin ja luin Iltasanomaa. Reidessä oli aika särky. Ajot on nyt ajettu hetkeksi, mutta taipuu se jalka jo vähän.

 

 • 9.5. Ma  Al. 30 min + 50 km, 1.37 h, KS 71 (en usko) KV 31 km/h
 • 10.5. Ti AL. 30 min + 50 km
 • 11.5. Ke AL 30 min +  78 km
 • !2.5. To AL 30 min
 • !3.5. Pe 65 km ja kolari
 • 14.5. La Jalka suorana sohvalla
 • 15.5. Su Jalka suorana sohvalla

 

Images 2. Viikko

20.5. pe. Tämä viikko on mennyt toipuessa siitä tärskystä. Nyt on pikkuhiljaa hiipinyt ajatus, että taisi olla aika onnekas, kun selvisin näinkin vähällä. Olisi kai voinut käydä pahemminkin. Keskiviikkona ajelin ihan kevyesti aamulla puoli tuntia sisällä ja illalla toisen puolituntia. Sama torstaina ja tänään kävin Jämijärvellä. Aurinko paistoi, tuomien kukat tuoksui kesälle ja ilma lämpeni. Alkumatkasta särki polvea ja oikeastaan koko jalkaa, mutta paluumatka sujui ihan mukavasti. Vanhan hautausmaan kohdalla näin kesän ensimmäisen kyyn. Hyvä paikka kuolla. Eiköhän se tästä taas lähde. Huomenna Ylöjärvelle pelaamaan Ketunkolo turnausta. Kyse on jääkiekosta. Kuinkahan jalka kestää. 

Yo-kirjoitusten tulokset tuli ja meidän Villestä tuli ylioppilas. Isä on vähän ylpeä. Kävin Tampereen kauppahallista tilaamassa 8 kiloa muikkuja juhliin. Vähävihun Matti paistaa Nuuka-Jussin paellapannulla. Ajelin kotiin ja poikkesin Myllypurossa katsomassa THE palkkia. Kyllä se vähän yllättäen siinä tiellä tulee eteen ilman mitään varoituksia. Jotenkin harmaa palkki hukkuu varjoihin ja maisemaan. Syytän Ylöjärven tiemestaria. Katsoppa itse.

Se palkki

The Palkki, johon tärskäytin 30 km/h. Älkää kokeilko.

21.5. La Tänään pelattiin jääkiekkoa Ylöjärven hallissa. 3 peliä, joista ensimmäinen voitettiin 9-4 ja toinen hävittiin 11-1. Kolmas oli sijoituspeli sijoista 3 ja 4. Tulimme neljänneksi. Harmittaa kun ei pystynyt pelaamaan kunnolla. Vasen jalka ei kestänyt. Varsinkin takareisi pani hanttiin ja polvikin oli kipeä. Muuten oli taas hienoa. Se vaan on jotain kun äijät porukassa tekee. Asellin OP tarjosi saunan Hiittensarvessa pelien päälle. Hyvät löylyt ja uinti Kyrösjärvessä palautti upeasti. Mutta kotona pani vielä harmittamaan se reisi ja niimpä tein itselleni kakkutaikinaa. Muna, sokeria, voita ja jauhoja. Siinäpä urheilupojan iltapala.

22.5. Su Kaunis aamu ja aamupuuron ja kahvin jälkeen tien päälle. Eilinen turnaus tuntui vähän joka puolella. Olihan edellisestä kiekkoilusta jo 6 viikkoa. Ajelin rauhallisen palauttavan lenkin eikä nyt sattunut niin paljon tuohon vasempaan jalkaankaan. Kilometrejä on tälle keväällä aika vähän mutta eiköhän se taas tästä lähde.

 

 • 16.5. Ma lepoa
 • 17.5. Ti lepoa
 • 18.5. Ke AL 30 min + illalla 30 min (Trainerilla)
 • 19.5. To AL 30 min
 • 20.5. Pe 50 km, KV 28 km/h
 • 21.5. La 3 peliä jääkiekkoa.
 • 22.5. Su 50 km, 1.45.05, KV 28,8 km/h, KS 120, +15 C aurinkoa

 

Palkkiprojekti 3. Viikko

Ti 24.5. Tämä Mont Ventoux-projekti on nyt muuttunut palkkiprojektiksi. Se Ranskan reissu näyttää jäävän ensi vuoteen, kun lomat ei oikein saletisti natsanneet. Sitten tämä minun palkkikolari taitaa vaatia vähän pidempää huilia kun alkuun näytti. Jalkaa on nyt kaksi yötä särkenyt ja turvotusta on. Päivät menee aika hyvin mutta illan tullen alkaa jäytää. Se jääkiekkoturnaus ei tainnut ollaa ihan fiksua. Pitää nyt tämä viikko lepäillä ja antaa jalalle aikaa. Niemistön Tuomo (lääkäri) sanoi että noin iso lihaksen sisäinen hematooma eli verenpurkaus voi viedä useamman kuukauden ennenkuin se kokonaan sieltä poistuu. Tärsky on ollut kova, sanoi Tuomo. Voi voi.

La 28.5. Jalka alkaa olla pikkuisen parempi. Viikko meni ihan levossa, paitsi tietenkin töissä kävin ja kerran ajoin ruohon. Eilen ja tänään rento 50 km. Tänään ehkä vähän reippaammin, kun oli innostus päällä ja mieli korkealla. Nimittäin Ötziin oli tullut Suomalaisten joukosta yksi peruutuspaikka kun Forsblomin Vesa Helsingistä ei pääsekkään. Hän vaihtaa minut itsensä paikalle. Näin projektin nimi on jälleen muuttumassa ja jos hyvin käy, aletaan puhua Kerran vielä projektista. Olen touhua täynnä taas. Jos joku motivoi harjoitteluun, on se Ötztaler Radmaraton. Silläpä se jalkakin tuntuu paljon paremmalta. Eikä oikeastaan tänään haitannut vaikka sateli vettä ja tuulikin oli tylsä. Taikauskoisena miehenä pidän kuitenkin projektin nimenä Palkkiprojeti kunnes homma on ihan varma.

 • Ma 23.5.
 • Ti 24.5.
 • Ke 25.5
 • To 26.5.
 • Pe 27.5. 50 km
 • La 28.5. 50 km, 1.43.42 h, kV 28.9 km/h, KS 135
 • Su 29.5.

 

Palkkiprojekti 4 Viikko

 

To 2.6. Helatorstai ja kellon panin soimaan kuudelta ja puuron ja kahvin jälkeen kohti Nokiaa noin 7.15. Lämpöä 9 astetta, joten irtohiat ja irtolahkeet päälle. Ajo sujui hyvin enkä osunut palkkiin. ST 1:llä on ilmeisesti uusi omistaja. Oikein ystävällistä palvelua ja tosi hyvät viinerit.

Ötz-kuvio etenee, mutta vielä ei ole ihan lopullista varmuutta tullut. Muutosilmoitus on kuitenkin tehty ja maksettu.

Viikko onkin mennyt Villen ylioppilasjuhlien valmistelussa. Pihaa on laitettu ja paikkoja fiksattu. Tänään pantiin telttoja pystyyn ja viriteltiin pöytiä. Esiintymislava on kunnossa ja Tanssivat Neidot roikkuu taustana. Mukava siitä on soittaa ja laulaa. Huomenna tulee Matti ja Titta.

 • Ma 30.5. AL 30 min
 • Ti 31.5. AL 30 min
 • Ke 1.6. AL 30 min
 • To 2.6. 131 km, 4.43 h
 • Pe 3.6. 50 km
 • La 4.6. Villen Yo kemut
 • Su 5.6. Purku

Palkkiprojekti 5 Viikko

 

Ville Yo 236

Läykkälänlahden puusepät. Lentäjän Poika

Ville Yo 266 b  Meidän uudet ylioppilaat

Ville Yo 124

Sitä juhlahumua, taitaa olla Tarun puheesta kyse

Ti 7.6.2011 Juhlat on juhlittu ja komeat juhlat olikin. Tuplajuhlat. 15.00-20.00 juhlittiin Villeä ja 20.0o alkoi Tarun kemut. Oli haitarin soittoa, puhetta, kitaraa ja laulua ja taas vähän puhetta. Vähävihun Matti paistoi muikkuja ja Jm laittoi boolin ja kuohut. Keittiössä touhusi Jenni ja Marttilan Jaana. Pyhäpäivä meni juhlien purkuun ja oli vähän raukea olo. Eilen ja lenkille ja Jämijärven tiellä otin vetoja sen kun jaksoin. Hyvältä tuntui. Huomenna jos ajaisi sen 10 tempon ja Pyhän olisi Pirkan pyöräily.

Ke 8.6. Projekti on nyt muuttunut Kerran-vielä-projektiksi. Olen nyt virallisesti mukana.

Pe 9.6. On hieno aamu., lämpö nousee ja aurinko nousee. Polkaisen tästä Mänttään ihan kevyesti kun pyhänä ajetaa Pirkan pyöräilyn reilu 200 km. Olemme Kajauksen kanssa 32 km/h keskivauhtiryhmässä. Mutta nyt matkaan. Kello on 4 yli 8. Illalla kotiin (Audilla)

Zeitnehmung 02,method=render,prop=data

Ötz-tunnelmissa jo

11.6. Ajettiin Kajauksen kanssa "kevyt" lenkki Kyrösjärven ympäri. +30 C. Kyllä on paikat auki. Ja uimassa käytiin ja liukumäessä leikittiin tietenkin. Kuva kertoo kuinka itsetunto on Pirkan pyöräilijöillä kohdallaan. Startti Hakametsän hallin pihasta 7.03.

Kylpylä cup 013

 12.6. Pirkan pyöräily. Aurinko paistoi ja lämmintä riitti. Oli mukava ajella 32 km/h keskivauhtiryhmässä. Rentoa menoa porukassa, vaikka alkoi se lämpö loppupuolella jo tuntua. +31C. Jaakko ajeli 40 km ja me se vähän pidempi. Oli mukava tulla kotiin kun lihapullat oli terassilla valmiina. Kajaus joi kahvin lautaselta sokeripala huulilla.

Projekti ja tavoitteet on nyt todella muuttunut. Ikäluokka SM-kisoissa Pyhätunturilla on ykköspaikka jälleen tavoiteltavissa, sillä en aio lähteä mukaan. Palkkikolari vei sen verran harjoitteluaikaa, että antaa olla. Sitäpaitsi kyllä tässä reissua piisaa. Kainuun leiri ja Kilpisjärviajo ja tietenkin Ötztaler Radmaraton, jossa taas lähdetään ajamaan alle 10 tuntia. Mont Ventoux-projetin logo oli kyllä kiva.

 • Ma 6.6. 50 km (vetoja) Kv 31 km/h
 • Ti 7.6.
 • Ke 8.6. 25 km + 10 km tempo 15,26 h KV 39,3 km/h KS 161. (myötätuuli)
 • To 9.6.
 • Pe 10.6 133 km 5.12 h Kv 28.3 km/h, KS 126
 • La 11.6. 78 km, 2,23 h, KV 30,5 km/h, KS 125
 • Su 12.6. PIRKKA 209 km 6,36 h, KV 32,8 km/h, KS 113, +31 C

   

 Paita 6 Viikko

 

Ti 14.6. Sormia paleli lenkillä, eikä ihme kun 10 astetta lämmintä ja aika kova tuuli. Pirkan lenkki painoi vielä jaloissa ja siksipä ajelin ihan kevyesti. 4 rentoa vetoa otin, ne kun on tämän harjoituskauden teemoja. Vai voiko sitä sanoa harjoitteluksi kun 53 v mies ajelee pyörällä? Ja onko sillä mitään vaikutusta? Yritän kyllä levätä enemmän kun viime vuonna. Ehkä niitä kilometrejä tuli vähän liikaa. Aamulenkkipyörä on nyt vaihtunut kuntopyöräksi, jolla poljen 17 km ennen aamupuuroa.

La 18.6. Oli kyllä hyvä meininki lenkillä. Pumppasin kaikki ylämäet isolla kiekolla ja oikein yritin vedättää. Sitähän se on siellä Ötzissä. Niissä muutamassa nousussa kampi pyörii aika hitaasti ja silti sykkeet on korkealla. Tänään tuntui tosi hyvältä ajaminen. Se oli harjoitus eikä ajelua. Luhalahdessa oli markkinat, mutta en poikennut.

Eilinen Nokian lenkki oli vähän nihkeä, mutta Kyrönlahden Nesteelä oli mukavat kahvit. Meitä oli mottoripyörämies (n.65 v) ja Karhella lomaileva pyöräilijä (n. 60 v) ja minä. Istuimme kolmistaan ja oli mukava jutustella. Pyöräilijä oli entinen maratoonari kuten minäkin, ja hänen paras aikansa oli 2.50 kun minun paras aika oli 3.12. Motoristin Colnago on roikkunut autotallin katossa jo 5 vuotta. Ja roikkuu edelleen.  Läksimme siitä sitten eri suuntiin.

001

Lenkin jälkeen tein sienikeiton jonka nautiskelin patongin, kuivahkon valkoviinin ja Iltasanomien kanssa. Keitto onnistui. Sulatin voita (n 0,5 dl) johon sekoitin vehnäjauhot (n 1dl) Tähän vettä (n. 1,5 l) päälle sekoittaen ettei mene paakuiksi. Suppilovahveroita reilu pakasterasiallinen, riistafondia tilkkanen, vähän suolaa, 2 lihaliemikuutiota ja reilusti mustaa pippuria. 1:n sipulin silppu pannulla kuulotettuna ja lopuksi ruokakermaa purkki joukkoon ja minä laitoin vielä purkin oikeata kermaa. Siis aivan hemmetin hyvää. Valkkari oli yo-juhlista jäänyttä Gato Negroa laatikosta.

Su 19.6. Tarun kanssa ajeltiin leppoisa pyhäpäivän lenkki. Tarun ensimmäinen tälle kesälle. Ja sitten piti mennä jalkapalloa pelaamaan vaikka ei pitänyt. No maalissa olin ja 7 maalia päästin. Torjuntaprosentti ei ollut korkea. Kilometrejä on kertynyt

2056,7 km tähän mennessä

 • Ma 13.6. Al 17 km
 • Ti  14.6. AL 17 km + 50 km 1.44.59h KV 28,8 km/h, KS 111
 • Ke 15.6. AL 17 km
 • To 16.6. AL 17 km
 • Pe 17.6. 132 km, 4.38.50 h, KV 30,2 km/h, KS 124, +20 C
 • La 18.6. 78 km, 2.34.00 h, KV 31,3 km/h, KS 128, +17 C (aika tyyntä) 
 • Su 19.6. 38 km, 1.23.19 h, KV 27,4 km/h KS 108 + 19 C (Tarun kanssa)

 

Paita 7 Viikko

To.23.6. Näin se kesä menee. Juhannusta ei tarvitse kauaa vartoilla. Harjoituskilometrejä on melkein tuhat vähemmän kuin viimevuonna tähän aikaan. Se kolari vei kolmisen viikkoa, mutta olen ajellut vähän maltillisemmin. Niitä vetoja on kyllä tullut tehtyä. Maanantain lenkkillä tein portaittain pidentyviä  vetoja. Olihan kova harjoitus. Vielä eilen tuntui kankealta jaloissa. Näitä lisää. Tänään viiteen töissä ja sitten ajelen järven taakse Juhnnuksen viettoon. Luhalahden tiellä kympin tempo ja huomenna Parkanon Kurun pitkä lenkki. Harjoittelu on siis suunniteltua. Hyvää Juhannusta.

Juhannus 11 008

Aaton lenkin jälkeen henkilökohtainen tarjoilija huolehti niin ruoka kuin juomapuolestakin. Luxusta.

Su 26.6. Juhannus ohi ja syksyä kohti mennään kovaa. Mukava juhannus vietettiin Röyhiössä mökillä Marttilan perheen kanssa. Ruokailuissa kilpailtiin alkuruokien lukumäärissä. Hyvää oli ja mahat tuli täyteen. Perjantain perinteinen juhannusaaton lenkki suuntautui Parkanoon, josta Kuruun ja Viljakkalan kautta takaisin mökille. Lönkvistin Pasi tuli veneensä kanssa Kurun tiellä vastaan noin 500 metriä lähempänä Ylöjärveä kuin viimevuonna. Tihkusateessa ei ollut nyt ihan huippufiilis. Lopussa alkoi jalat toimia.  

Tänään ajelin (muun paluuliikenteen joukossa) kotiin vähän kiertotietä kun ajo tuntui maistuvan ja kelikin oli hieno. Kotona syötiin ensimmäiset uudet potut omasta maasta. Oli silliä ja Kauppilan Heikin bratvurstia. Juomana vissyä.

TULILLA

Jaakon kanssa tulilla aattoyönä

 • Ma 20.6. AL 17 km + 50 km, 1.35.35, KV 31,4 km/h, KS 125, (vedot 1,2,3,4,5,4,3,2,1 min)
 • Ti 21.6. AL 17 km
 • Ke 22.6. AL 17 km + 50 km 1.43.03, KV 30,8 km/h, KS 111, + 20 C
 • To 23.6. AL 17 km + 45 km, 1.43.46 h, KV 26.9 km/h, KS 113 + 13 C vesisade
 • Pe 24.6. 129,9 km, 5.06.22 h, KV 61.3 km/h, KS 119, + 13 C, tihkusadetta
 • La 25.6. HYVÄÄ JUHANNUSTA
 • Su 26.6. 78,4 km, 2.39.05 h, KV 29,9 km/h, KS 127, +20 C Puolip.

 

Paita 8 Viikko

Ma 27.6. Jämijärvelle Tarun kanssa. Vetoja taas. Nyt 10 x 1 min 3:n min palautuksella. Mukavalta tuntui ja jalat toimivat. Vähän ennen Kilvakkalaa säiliöauto joutui hidastamaan takana kun vastaan tuli auto, eikä hän päässyt ohi. Äijä ohitti lopulta minut kiertämällä mielenosoituksellisesti tien toiselle puolelle ja sitten yhtäkkiä veti takaisin ja kiilasi minut pientareelle. Mitähän päässä liikkui, hengenvaarallista leikkiä. Todellinen teiden ritari ja ammattiauotoilija.

La 2.7. Käväsin Mäntässä mökillä. Eilen pääsin kohta kuuden jälkeen liikkeelle ja olin Mäntän torilla kahvilla 11.30. Pöytäseuruessa oli kaksi ikänaista ja meillä riitti juttua. Hellettä päiviteltiin porukalla. Siitä polkaisin Mäntän hautausmaalle ja sinnehän oli tullut pitkät rivit uusia hautoja. Kivissä oli tosi paljon tuttuja nimiä. Kavereiden vanhempia ja aika paljon vanhoja kavereitakin. Se oli yllätys, mutta oli mukava käydä. Isä Lassen haudalla oli nätit kukat. Mökillä uintia ja saunomista ja mummun kanssa laitettiin kanavokkia.

Tänään ajelin kotiin eikä ollut kylmä. On myönnettävä, että otti lujille ajo. Muroleella kahvit ja cocis ja vielä St-1:llä Battery. Kotona grillattiin Jaakon kanssa naudan sisäpaistia ja keitettiin uusia perunoita. Viini oli Espanjalainen Pago del Vicario 50/50 vuodelta 2007, jolle Pekka Suorsa antaa 92 pistettä. Hinta tosin 14.90, mutta erinomainen valinta. Voin suositella. Sen päälle huilattiin ja katseltiin Tour de Francen ensimmäinen etappi. Taru iskelmäfestivaaleilla Himoksella.

Huomenna tänne tulee meidän asuntovalittäjä ottamaan valokuvia. Pitää järjestellä ja laittaa myyvän näköiseksi pirtti. Ruohonkin ajoin. Niin talo on siis myynnissä ja hinta on 199000 euroa.

 • Ma 27.6. AL 17 km + 50 km (10 x 1 min/3 min pal.), 1.43 h, KV 30,8 km/h, KS 121, + 22 C
 • Ti 28.6. AL 17 km
 • Ke 29.6. AL 17 km + 28 km+10 km tempo,15.35 h Kevyt myötätuuli.
 • To 30.6. AL 17 km
 • Pe 1.7. 133 km, 4.45 h, kv 29 km/h, KS 122, +23 C
 • La 2.7. 133 km 4.59 h, KV 29.9 km/h KS 122, + 27 C (Max +39 C)
 • Su 3.7. LEPOA

 

Paita 9 Viikko

Ma 4.7. Lähdin lenkille, vaikka alkoi juuri sataa. Olin itsestäni ylpeä. Ajoin Jämijärvelle ja otin vuorotellen 1:n ja 2:n minuutin vetoja viisi molempia. Takaisin yritin rullailla ihan kevyesti, mutta aika kova vastatuuli teki ajosta sellaista rimpuilua. Reidet oli vielä noista viikonlopun hellelenkeistä väsyksissä.

 • Ma 4.7. AL 17 km+50 km (10x 1 ja 2 min), 1.43.03 h, KV 29,6 km/h,  KS 120, + 13 C Vesisade
 • Ti 5.7. AL 17 km
 • Ke 6.7. AL 17 km + 50 km Sisältää 10 km tempo
 • To 7.7. Tallinnaan
 • Pe 8.7. n. 6 km juoksua rannalla.
 • La 9.7.
 • Su 10.7. Kotiin

Tallinna ja puutarhat 014

Piknikillä Tallinnan Piritassa. 

 

Paita10 Viikko 

Ke 13.7.

Viime viikon loppu menikin lomaillessa Tallinnassa. Komea kaupunki ja keli oli lomakeli. Piritan rannalla vietettiin kesäistä piknikkiä asian mukaisin eväin. Juoksulenkin tein rannalla ja jalat tuli kipeäksi. On se outoa tuo jukseminen. Pariskunta Marttila tarjosi meille kaupungin uusimmassa kylpylässä pari kylvyn ja pari hieronnan punaviiniaromiöljyllä. Muutenkin loma oli kiireetön ja rentouttava. Katseltiin kaupunkia ja ihmisiä, istuskeltiin terasseilla ja käveltiin aika paljon. Ostin kolmet kalsarit, paidan, halvaa, pirtanauhaa ja litran pullon Renault Karte noir konjakkia (39,-€)

Tallinna ja puutarhat 021  Tallinna ja puutarhat 018    Lisää rantaelämää Piritassa ja vähän Tour de Francea

Huomenna alkaa toisenlainen pitkä viikonloppu. Perinteinen Kainuun pyöräleiri, joka starttaa torstai-illan kympin tempolla. Poikkean mennessä Urheilupyörässä laittamassa uuden takapakan ja ketjut. Entiset alkaa olla aika ajetut.

 

 • Ma 11.7. 50 km (10 x 1 ja 2min)
 • Ti 12.7. AL 17 km
 • Ke 13.7. AL 17 km + 38 km 1.20 h (Tarun kanssa)
 • To 14.7 10 km + 10 km tempo 15,36 h + 10 km 
 • Pe 15.7. 210 km 7.13 h KV 31.3 Km/h
 • La 16.7. 205 km 7.36 h KV 28.5 km/h
 • Su 17.7. 105 km 3.48 h, KV 28 km/h

 Paita11 Viikko

Ma 18.7. Kainuun perinteinen leiri täytti kaikki odotukset. Torstaina ajettiin kympin tempo. Chepe oli kellottamassa. Ajojärjestys arvottiin ja pöksylän Paakarilla käytiin kääntymässä. Minä ajoin 15.36 mutta Chepen herätyskello oli kai ollut hetken pysähdyksissä. Saatiinpa vähän komeammat ajat. Kisan jälkeen otettiin kuva ja mentiin pihasaunaan.

Kainuun leiri 11 007

Sumsantien tempon jälkeen alkoi irrota pientä hymyn poikasta

Perjantaiaamuna syötiin puurot ja kohti Kuhmoa. Kamarimusiikki kansaa ihmettelimme hetken ja jatkoimme eteenpäin. Laahtasen leirintäalueella juotiin perinteisesti cocacolaa, tosin vain yksi pullo löytyi, mutta seuraavaksi päiväksi lupasivat hommata lisää. 210 km meni puolipilvisessä säässä ihan mukavasti reilun 31 km/h keskivaudissa. Kuuselassa odotti Chepen ruokapöytä ja taas saunaan. Katselimme vielä elokuvan Vares ja kuoleman suudelma. Paha sai palkkansa ja Luusalmen romaani pelasti Jussi Vareksen.

Kainuun leiri 11 019

Karin loistava pihasauna uima-altaineen, jossa vietimme paljon aikaa joka päivä. Huomaa Coca-cola.

Lauantaiaamuna sateli vettä, mutta tarkoitus olikin ajaa 5 km lyhyempi lenkki. Ilpo tuli Kajaanista ryhmään mukaan ja toi tuoreita jalkoja vetovuorollaan. Vettä tuli ja välillä tuli vähän enemmän, mutta onneksi kaikki oli ihan vapaaehtoista mietti Kari. Ristijärven Seolla kävin lainaamassa ruuvimeisseliä. Paikallinen Kolgatan Olga haukkui minua hulluksi ja heitti tuolilla päähän. En ollut ainoa hullu. Paikalle sattui Ikaalisten suopallojoukkue etunenässä Harjulan Jukka ja Lassi.  Emme jääneet kahvittelemaan vaan ajelimme taas Laahtaseen kun sitä Cocistakin oli luvattu lisää. Illalla pitkähkön pyörähuollon, saunan ja tietenkin syönnin päälle katselimme elokuvan Havukka-ahoin ajattelija. 

Kainuun leiri 11 011

Altaan lähdevesi oli mukavan raikasta ja virkistävää. Sillan alla hautoi västäräkki 4:ää munaansa.

Pyhänä leirin päätöspäivänä tihkutti taas vettä ja Laahtasen suoralla innostui satamaan oikein kunnolla. Mutta me olimme siihen tottuneet ja 105 km sujui aika helposti kaikilta. Vielä sunoimme kerran ja taas syötiin. Lähtökahvilla syötiin lasten lasten jäätelöt ja Kari jakoi palkinnot leirin osanottajille. Teamin päälikkö oli jäjestänyt jälleen upean leirin ja huoltopäälikkö Chepe piti pojista hyvän huolen. KIITOS 

La 23.7. Maltoin pitää 4 lepopäivää sen leirin päälle. Oli kyllä syytä vaikka torstaina olisin kyllä käynyt lenkillä, mutta mentiin Pyynikille katsomaan Rauta-aikaa. Minusta se oli hyvä. Eilen ja tänään ajelin aika reipasta vauhtia Kyrösjärven ympäri. Varsinkin tänään oli hyvä meininki. Cadel Evansillakin oli hyvä meininki Tourilla aika-ajossa.

Meillä hajosi eteisen lattia. Betonilaatta murtui yhdestä kohtaa ja Aholan Esa oli sitä mieltä, että se on piikattava auki kokonaan ja tehtävä lautalattia. Taru ja Jaakko sen piikkasi Esan hiltillä Kainuun leirin aikoihin ja me JM:n kanssa koolattiin se. Taru villotti ja minä laitoin lattian. Oli naulakoneet ja kaikki. Nyt se pitää kertaalleen vielä lakata ja sitten listat paikoilleen. Hyvä siitä tuli.

Huomenna Jämijärvelle kevyt palauttava lenkki ja yhdeltä Ylisen Tomin rippijuhlille

002

Tässä työmaa villoituksen jälkeen.

 • Ma 18.7.
 • Ti 19.7.
 • Ke 20.7. AL 17 km
 • To 21.7. Pyynikillä kesäteatterissa, muuten olisin ajanut
 • Pe 22.7. 78 km, 2.33 h
 • La 23.7. 78 km 2.27 h
 • Su 24.7. 50 km, 1.35 h, KV 31,1 km h 

 Paita12 Viikko

Ma 25.7 Jaakon päivä

KIVI 001

Jaakko heitti kylmän kiven maanantaina Jaakon päivänä Kyrösjärveen.

 

To.28.7. Juna toi tänne Kemiin. Kyllä oli kuuma nukkua, ei ollut ilmastointia. Katselin veneitä Kemin satamassa ja nyt aamupalalle tänne Cumulukseen. (9 euroa). Kajaus tulee jossain vaiheessa poimimaan minut kyytiin ja Torniosta jatketaan linja-autolla Kilpisjärvelle. Huomenna päästään vasta pyörän päälle.

28072011009

Ranta, Kajaus, Peteri, Kestilä Norjan rajalla pyörämaratonin prologilla torstai-iltana.

Su 29.7. Kotona taas. Reissu oli hieno, kelit suosi ja kampikin pyöri aika iloisesti. Perjantain vastatuuli söi vähän keskivauhtia, eikä se siitä paljon parantunut vaikka viimeinen 50 kilometriä ajettiin kilpaa. Minäkin painelin ihan kaikki pelissä. Se oli oikeastaan aika hienoa. Äkäslompolossa join lonkeron lenkin päälle. Illemmalla Kari tarjosi vielä kuohuviinit 40 v hääpäivän johdosta. Tunnelma oli hyvä vaikka morsian oli kotona. Jutustelimme mukavia ja kerroimme hauskoja juttuja. Terveisiä Chepelle Sumsaan ja onnittelut.

29072011013

Tauolta sieltä jostain. Kajaus, Olavi Står, kisan päällikkö, ja kestilä, ja huoltomiehen lippalakki.

Lauantain lenkki sujui kevyessä myötätuulessa ja auringon paisteessa leppoisissa tunnelmissa. Lopussa siellä Ruotsin puoleella alkoi jopa vähän kyllästyttää se istuminen satulassa. Torniossa jaettiin mitalit ja syötiin lohisoppa. Yöjunalla kotiin. Ravintolavaunussa söin Caesar salaatin ja join pikkupullon Italialaista punaviiniä. Uni tuli nopeasti makuuvaunussa.

 • Ma 25.7. AL 17 km
 • Ti 26.7. AL 17 km + 50 km 1.33 h, KV 31,9 km/h, KS 120, Reippaita vetoja
 • Ke 27.7. Illalla kohti Pohjoista
 • To 28,7. 25 km, 53,44 min, KV 30,2 km/h,  KS 94, +19 C
 • Pe 29.7. 247,8 km, KV 34,2 km/h, 7.48.30, KS 119, 1135 nousumetriä, +19 c
 • La 30.7. 240 km, 7.27.21 h, Kv 34,9 km/h, KS 99, +22 C 620 nousumetriä
 • Su 31.7.

 

Paita13 viikko

To 4.8. Tämä viikko onkin ollut palauttelua Kilpisjärven maratonpyöräilystä. Lauantain ajo oli kyllä helppo vaikka oli siinäkin sitä satulassa istumista. Perjantain loppurutistus taisi vielä tänäänkin vähän tuntua jaloissa. Huomenna ajelen rennosti Mänttään mökille.

Su 7.8. Oli mukava lenkki perjantaina Mänttään. Muroleella join perinteisesti kahvit ja Cocikset ja loppumatka sujuikin leppoisissa merkeissä. Ei kyllä tapahtunut mitään. Mäntässä söin rommirusina tötterön keskustan jätskikioskilla. Myyjä oli ystävällinen ja toivotti hyvää päivän jatkoa. Lauantain kävimme Tarun kanssa Keuruulla katsomassa Heikkisen poikien uudisrakennusta Airolahdessa. Minä kehuin osaavani sinne, mutta puoli tuntia harhailtuamme pitkin metsäteitä Tarun mielestä oli parasta palata Mänttään. Niin teimme ja vesisade kruunasi epäonnistuneen reissun. Oili-mummu oli lämmittänyt saunan ja se maistui meille. Pyörät Audiin ja Kurussa poikkesimme Matti-papan vanhoille kantarellipaikoille ja poimimme muovipussillisen sieniä.

Aamulenkiksi tänään ajelimme Jämijärvelle ja ajaminen maistui taas mukavalle, vaikka kaikessa on jo loppukesän tuntu. Nyt lähdemme Näykin Paavon protu-juhlille Tampereelle.

Yhteensä 4513,8 km (vaan)

 • Ma 1.8. AL 17 km
 • Ti 2.8. AL 17 km + 50 km  1.36 h, KV 31,4 km/h, KS 117,
 • Ke 3.8. AL 17 km
 • To 4.8. AL 17 km + 50 km 1.44 h KV 30,8 km/h, KS 120. (10 vetoa)
 • Pe 5.8. 131 km, 4.29.32 h, KV 31 km/h, KS 123, Nousua 1010 m, +20 C
 • La 6.8 56,6 km, 2,29,  KV 24,4 km/h, KS 89, +18 C
 • Su 7.8. 50 km, 1.35.38, KV 31,1 km/h, KS 114, + 21 C

Paita14 Viikko

Pe 12.8. Eilen alettiin kiekkokausi Parkanossa ja se vähän tuntui reisissä tänään. Ehkä se eilinen 10 tempokin vaikutti. Pikkusen oli nihkeää. Yöjärvellä siihen palkkipaikkaan oli tullut liikennemarkki, jossa kielletään ajo palkkia päin. Olisipa se ollut jo silloin keväällä, niin olisin tiennyt. Kyrönlahden st 1:llä oli mahtava ruisleipä viritelmä, jonka ystävällinen kauppias vielä lämmitti. Väliin kurkkusalaattia ja sipulia. Siinä oikea välipala

Huomenna Ouluun Peterin Villen häihin ja pyhänä ihmettelemään taloja Kokkolan asuntomessuille. Ötziin 2 viikkoa.

Palkki

 Siihen minä ajoin kun ei ollut tuota kieltomerkkiä keväällä.

 • Ma 8.8. AL 17 km + 50 km, 1.35 h, KV 31.2 km/h, KS 121, Vetoja
 • Ti 9.8. AL 17 km
 • Ke 10.8. AL 17 + Kuntotesti 64 ml/kg/min
 • To 11.8. AL 17 + 36 km + 10 km tempo, 16.20 h, KV 37.2 km/h, KS 152 aika tyyntä
 • Pe 12.8. 132 km, 4.52.11h, KV 30.1 km/h, KS 112, Nousut 970 m, + 17 C
 • La 13.8. Peterin Villen Häissä Oulussa
 • Su 14.8. Asuntomessuilla Kokkolassa

Paita15 viikko

Ke 17.8. Sillanpään Asko houkutteli Taulunkylän tempolle Niinisaloon, eikä oikein paljon tarvinnut houkutellakaan. Se olikin ensimmäinen kerta tälle kesälle siellä. Aika oli kyllä pettymyt 16.37. Kääntöpaikallla oli vielä alle 16 minuuttia, mutta loppu tuli huonosti, vaikka luulin ajavani kovaa. Sykemittarin anturikin jäi kotiin, mutta  sillä ei mitään merkitystä ollut aikaan. Viime kesän paras aika Taulunkylän tiellä oli 16,17. Kuinkahan se nyt meni noin kehnosti.

La 20.8 Viimeisiä lenkkejä ennen Ötziä. Sain houkuteltua Villen sparraajaksi. Mies ajoi kuin ammattikuski. Söldenissä ajetaan Venttiin ja kokeillaan vähän kuinka ylämäkiajo sujuu. Ventissä ehkä perinteiset gulassikeitot.Ajajat

Pinarello ja Giant ja kuskit

Pihalla savustuu kylmäsavulohi ja eiköhän illalla saada maistiaisia.

Siellä ne lohifileet savustuu 001

 

 

 • Ma 15.8. AL 17 km + 50 km, 1.34 h, KV 32,1 km/h KS 122, + 18 V, Vetoja
 • Ti 16.8. AL 17 km
 • Ke 17.8 AL 11 km + 10,2 km  tempo 16.37 h, KV 37,5 h, + 19 C
 • To 18.8. AL 17 km
 • Pe 19.8. 50 km, 1.37 h, KV 30,8 km/h, KS 121,
 • La 20.8 30 km, 1.11.27 h, KV 25,8 km/h, +19 C
 • Su 21.8. 46 km, 1.37 h

 

 Paita16 viikko

 

 • Ma 22.8. AL 15 km + 38 km, 1.21 h,
 • Ti 23.8. Al 10 km
 • Ke 24.8 Kohti Helsinkiä

Ke 24.8.

4966 km, eikä enempää...

Tuolla kilometrimäärällä nyt Söldeniin ja sillä on pärjättävä. Pyörä on laukussa, perinteiset suolakurkut on ostettu Keskustorilta ja Ipodiin on ladattu innostavaa musiikkia reiluksi kymmeneksi tunniksi. Toivottavasti en ehdi kuunnella viimeisiä.

yritän ajaa taas kerran sen alle 10 tuntia ja tällä aikataululla se menee jos menee. Väliaikoja voi seurata radmaratonin kotisivuilla realiajassa osoitteessa

http://www.oetztaler-radmarathon.com/main/EN/OR/index.html joten siitä vaan koneen ääreen pyhäaamuna. Lähtö on 6.45

 • Ötz                 39.05
 • Kuhtai          2.02
 • Innsbruck     2.55
 • Brenner         4.12
 • Gastaig         4.44
 • Jauffenpass    6.10
 • St Leonard      6.52
 • Timmelsjoch   9.16
 • Maali              9.56.25

Kai sitä joskus voi olla vähän olevinaan tosissaankin, mutta aika temppu se on ajaa reitti maaliin asti ajassa kuin ajassa.

Pyörä

Katsotaan, paljonko Finnair rokottaa...

 

Kotona taas

To 1.9.

Sportograf-21683883

10.10.10.10 h

 Juttua reissusta tulee kun kerkiän...

 

25.8. To Finnairilla Muncheniin ja Opel Meriva Eko Fleksillä Söldeniin. Ajelimme Kuhtain, sen kisan ensimmäisen vuoren kautta ja ihmettelimme 26 asteen hellettä siellä ylhäällä. Hannissa oli sydämellinen vastaanotto.

26.8. Pe Tuttu aamupala ja Pinarello huoltoon vaihteiden fiksaukseen. Villelle vuokrattiin Cervelo päiväksi 25 eurolla. Freizeit-areenalta haettiin numerot ja muu kisarekvisiitta. Tunnelma oli nousussa.

Ötz 2011 019

Ajelemme Venttiin gulassikeitolle. Ville ajaa kuin vanha alppikauris. Alastullessakin minä olen tulppana edessä.

Ötz 2011 016

Ville Ventin reissulla

27.8 la Taivas on harmaa ja vettä sataa. Lepäilemme kämpillä ja katselemme tietokoneelta kevään abi-videon. Tosi hyvä. Gabi on tulossa siivoamaan ja me lähdemme Italiaan pitsalle. Ajelemme Timmelsjochin yli St Leonardin kylään. Ylhäällä on kamala myrsky eikä meitä päästetäkään heti takaisin. Tie on noin tunnin poikki kunnes lumet on aurattu tieltä. Ylhäällä tulee vastaan isot lumipenkat ja -1 astetta pakkasta. Ja tästä ajetaan huomenna pyörällä.Ötz 2011 061

Näin se keli muuttuu.

Illalla syödään spagetit siinä vanhassa paikassa, jossa on se reipas isonenäinen tarjoilija nahkahousuissaan.

28.8 La Herätys 4.45 ja aamupalalle. Syön Elovena-kaurapuuroa, kahvia ja voileipiä. Pieni lepo ja sitten alas lähtöpaikalle.

Ötz 2011 087

6.30, +4 astetta, 5000 pyöräilijää ja minä. Kaikilla edessä "leppoisa" pyöräretki 238 km. Tavoitteena ajaa alle 10 tuntia. 

6.45 Startti. Lähden reippaasti liikkeelle. Laskut menevät hyvin, eikä tarvitse jarrutella. Maisema on aivan uskomattoman upea. Aurinko nousee ja eilisen lumimyrskyn jälkeinen lumipeite tekee vuorista loistavan valkoisia unelmia. 

Ötzissa luulen olevani reilusti etuajassa, mutta silti olen toista minuuttia jäljessä tavoitteita. Sadetakin annan jollekin ruovalle kun se ei tunnu sopivan mihinkään. Kuhtain kapuaminen sujuu kuten ennenkin. Siinä 18 prosentin pätkällä syke nousee 158:aan, mikä jääkin maksimiksi tällä kertaa. Joskus on käynyt yli 160:ssäkin. Vielä on energiaa ja ylös päästään aika hyvin, mutta olen jo reilusti tavoitteita jäljessä. Nyt päätän unohtaa ne tavoitteet. Syön banaanin taskusta, laitan puolikkaan suolakurkun suuhun ja alaspäin. Vauhti nousee nyt 109,8 km/h vaikka tärisen kylmästä. Kuhtailla on pakkasta. Lasku ei suju juuri palelemisen takia. Olisi pitänyt olla se takki sittenkin. Innsbrukiin joudun ajelemaan yksin ja vastatuuleen, mikä hidastaa aika lailla, mutta mitäpä sitten.

Sportograf-21631693 – Kopio – Kopio – Kopio – Kopio

Kuhtain vauhdikkaassa laskussa oli kylmä tuuliliivissäkin.

Reitin helpoin osuus Brenneriin (Innsbruk-Brenner 38 km), mikä on suhteellisen loivaa nousua, ei suju. Sykkeet on korkealla ja tuntuu, että kaikki ajaa liian kovaa minulle. Ei ole ihan nappipäivä ilmeisesti. Lopulta Bröllin pariskunnan vauhti on sopivaa ja heidän kanssa ajelen Brenneriin. Anna Brollillä on tummat hiukset. Brennerin huollossa täytän pullot, syön keittoa ja banaanin. Lasku Italian puolelle on helppoa, eikä taaskaan tarvitse jarrutella. Alhaalla joudun jälleen ajamaan yksin ja tietenkin  vastatuuleen. Missä ne 5000 muuta ovat?

Edessä 21,6 km:n nousu Juffenpassille. Nousu, jossa ei saa levätä missään. Se tuntuu kyllä pitkältä ja ensimmäisiä krampin oireita tuntuu lähentäjissä. Nyt jo? Otan merisuolaa poskeen sulamaan, eikä tarvitse hypätä pyörän päältä. Tekninen, mutkainen Lasku St. Leonardin kylään sujuu paremmin kuin koskaan. Hietasen Petrin ojeilla yritän ajaa edellä menevän ajolinjoja ja se onnistuu yllättävän hyvin. Oikein jopa nautin kurveista ja uskallan kallistaa ja luottaa pyörään. Alhaalla katson kelloa ja mietiskelen, että ihan pienet mahdollisuudet olisi ajaa alle 10 tuntia.

Sportograf-21666854 – Kopio – Kopio – Kopio – Kopio (2)

Timmelsjochin loppumutkia.

Ilma on lämmennyt ja aurinko paistaa takaa kun kapuaminen 2500 metriä korkealle Timmelsjochille alkaa. Matkaa on 31.4 kilometriä ja noustavaa 1750 metriä. Ei se auta kun lähteä kitkuttamaan ylös. No, pitkältähän tämä tuntuu. Alkaa pistelemään jalkapohjissa, jalat kramppailee, hiki valuu silmiin ja päässä liikkuu taas ajatuksia, miksi täällä ollaan ja miksi tätä pitää jatkaa, eikö voisi vähän kävellä ja huilata. Olen vielä kovana ja jatkan vaan Shönaun huoltoon jossa juon Pepsi-colaa ja juon kupillisen keittoa. Aika nopeasti tielle kohti huippua. Viimeiset jyrkät pätkät ovat aika tuskallisia. Kramppeja, mutta yritän silti ajaa ja pitää edes vähän vauhtia. Tunnelin pää jossa nousu on ohi näkyy jo mutta aikaa on kulunut liikaa. Ei ole enää mahdollisuuksia siihen alle 10 tunnin, mutta ei se oikeastaan harmita. Tunneliin on tullut uudet valot ja mieliala on hyvä. Kyllä tämä nyt menee jo loppu. Laskuissa uskallan ajaa ja jättää jarrutuksenkin aika myöhään mutkiin. Viimeiset kurvit ja nyt ajan täysillä maaliin. Taaskin olen yksin ja vastatuuli hidastaa hieman, mutta fiilinki on hyvä. Tiedän, että Ville on maalissa kamera valmiina.  

Sportograf-21659728 – Kopio – Kopio – Kopio – Kopio (2)Siinä se on maaliviiva 

 • 238 km
 • 5550 nousumetriä
 • 10.10.10.10 h
 • Keskivauhti 23,403 km h
 • Max vauhti 109,8 km/h
 • Sijoitus 1809
 • Omassa ikäluokassa 204
 • Keskisyke 141, max 158
 • Keskilämpötila + 15 C, Max 33 C.

Projekti on päättynyt.

Sportograf-21699375

 Jauffenpassin huollosta on vielä "pikku"nousu huipulle.

 Sportograf-21630232 – Kopio – Kopio – Kopio – Kopio

 Jauffenin laskun alkupäässä tien reunalta on iso ja jyrkkä pudotus

Sportograf-21700947

Tämä taitaa olla Kuhtain laskun loppua. 

Ja vielä jörjestäjien dataa:

 

Hallo Timo,

Wir, das Organisationskomitee des Oetztaler Radmarathons, danken Dir für die Teilnahme am diesjährigen Rennen. Wir hoffen, dass Du einige schöne Tage im Oetztal und ein erfolgreiches Rennen erlebt hast.

Dank der Zeitmessung von DATASPORT erhältst Du jetzt bereits Dein Ergebnis mit allen erfassten Durchgangszeiten.

NameTimo Ranta
Startnummer2640
Land/OrtFI-Ikaalinen
KategorieMänner / Uomini M2
Startzeit6:46.49,9
Zielzeit16:57.00,0
Fahrzeit10:10.10,1
Durchschnitt23,403 km/h
Rang Gesamt1819.
Rang Kategorie204.

Durchgangszeiten auf der Strecke
StelleTageszeitFahrzeitRangGesamt
bis Oetz7:27.09,440.19,5200.1640.
bis Kühtai8:52.18,62:05.28,7198.1873.
bis Innsbruck9:44.10,92:57.21,0204.1835.
bis Brenner11:07.17,94:20.28,0215.1934.
bis Gasteig11:39.21,14:52.31,2206.1844.
bis Jaufenpass13:08.15,36:21.25,4201.1786.
bis St.Leonhard13:38.04,36:51.14,4204.1812.
bis Timmelsjoch16:19.00,49:32.10,5201.1816.

Bergzeitfahren Oetz-Kühtai 17.3km, Höhenunterschied 1200m
Fahrzeit1:25.09,2
Durchschnitt12,189 km/h
Rang Gesamt2053.
Rang Kategorie222.

Bergzeitfahren Innsbruck-Brenner 38.2km, Höhenunterschied 697m
Fahrzeit1:23.07,0
Durchschnitt27,575 km/h
Rang Gesamt2230.
Rang Kategorie259.

Bergzeitfahren Gasteig-Jaufenpass 21.6km, Höhenunterschied 1130m
Fahrzeit1:28.54,2
Durchschnitt14,577 km/h
Rang Gesamt1766.
Rang Kategorie197.

Bergzeitfahren St.Leonhard-Timmelsjoch 31.4km, Höhenunterschied 1759m
Fahrzeit2:40.56,1
Durchschnitt11,706 km/h
Rang Gesamt1964.
Rang Kategorie213.

Die vollständigen Ranglisten und das Diplom findest du hier: http://services.datasport.com/2011/velo/oetztaler
Link zur persönlichen Urkunde
Link zu Deinen Fotos (by sportograf)

Wir hoffen, Dich auch bei der nächsten Austragung des Oetztaler Radmarathons begrüssen zu dürfen.
Organisation Oetztaler Radmarathon
http://www.oetztaler-radmarathon.com