Parkanon Harrastekiekko Ylempiloppusarja

Furstarsin ottelut ja tilastot

FUR - F-Seniorit 4 - 1

FUR: FUR - F-Seniorit 4 - 1 FUR: Esa Ahola 2+0, Pasi Bruun 1+1, Timo Ranta 1+0, Mauri Kauppinen 0+1 ja Anssi Ylinen 0+1
F-Seniorit: F-Seniorit: Veli-Pekka Nyppeli 1+0

Tasaista vääntöä tarjoili päivän ensimmäinen ottelu. Pelissä näkyi ottelun tärkeys ja mailaa puristettiin ehkä liikaakin ja peli aaltoili päästä päähän joskus ehkä päättömästikin. No FUR oli onnekkaampi ja ehkä hieman taitavampikin maalinteossa. Ensimmäinen maali syntyikin hyvin pelanneen Markku Eskon oivalluksesta vapauttaa Esa Ahola ja Mauri Kauppinen pahantekoon.Hieman ihmetyttää ettei Markun nimeä näkynyt ottelupöytäkirjan syöttötilastossa. No, tärkein tuli tehtyä Maurin syöttäessä Esa maalintekoon. Kauaa ei tarvinnut odotella kun Pasi Bruun lisäsi johdon jo kahteen nollaan kauniilla ja tarkalla rannelaukauksella. Sitten jälleen nähtiin Furrille tyypillistä ylivoimapeliä. Tulos: omasta tyhmästä virheestä kiekko vastustajalle ja läpiajon päätteeksi kavennus 2-1 V-P Nyppelin tarkalla kilpipuolelle suuntautuneella laukauksella. Tämä jäikin taukotulokseksi. Kymmenisen minuuttia jaksoi F-seniorit vielä tauon jälkeen pyristellä vastaan mutta sitten iski väsy ja FUR meni menojaan. Kolmas maali olikin päivän komein. Hienon esityön teki Pasi Bruun joka leipoi kiekkoa kuin Raipe konsanaan ja puolustajan irrotessa maalin kulmalta Pasi heitti lätyn suoraan takakulmalle hiipineelle kapteeni Rannalle ja kiekko näyttävästi tyhjiin. Ottelun neljäs maali olikin jo kosmetiikkaa, Esan illan toinen osuma. Parasta antia oli Furrin koko joukkueen nöyrä puolustus ja maalivahtipeli. Furstars kiittää vastustajaa hyvästä ja rehdistä pelistä ja toivoo pikaista paranemista ottelussa silmäkulmansa loukanneelle pelaajalle.

FUR - Kupa 1 - 0

FUR: Sami Vikström 1+0 ja Mara Mäkinen 0+1
Kupa:

Yleisöön menevän, jännittävän ottelun tarjosi ylemmän loppusarjan kakkosen ja kolmosen kohtaaminen. Maaleilla ei mässäilty ja siitä pitivät huolen molemmat maalivahdit. Varsinkin Kurun Nurmi joutui venymään parhaimpaansa torjuen useitakin läpiajoja. Ottelu alkoi Kurun rynnistyksellä ja kiekko pyöri lähinnä Furrin puolustusalueella. Kun vielä jäähyaition ovi heilui tiuhaan tahtiin, tarjottiin Kurulle mahdollisuutta ratkaista peli jo ensimmäisessä erässä. Jammu Joensuu piti joukkueen kuitenkin vaikeilla hetkillä pystyssä (kuten tässä paikassa aina sanotaan). Furrille puhallettiin yhteensä 7 kolmen minuutin jäähyä eli lähes erän verran, joten alivoima ainakin sujui kohtalaisesti. Toisessa erässä pääsi myös Furstars paremmin peliin kiinni ja aikamoisia mylläköitä käytiin nyt MV Nurmen maalilla, joka tuntui myös olevan kuin noiduttu. Kova työ sai palkintonsa kun Sami Vikström nousi pakin paikalta neljänteen reboundiin ja nosti kiekon jo maissa olevan veskarin yli verkon perille. Heti perään sattui Fur-puolustuksen yksi harvoista virheistä ja kaksi Kurun miestä pääsi toisessa päässä Joensuun kanssa nenäkkäin, mutta ilman tulosta. Erän lopulla oli Kurun avattava peliä ja se vastaavasti toi paikkoja Ikaalisten miehille, mutta lopullisen ratkaisun esti Kurun loistava maalivahti. Minuuttien vähetessä tuntui Kurun usko ja samalla yrityskin hiipua, kun taas Fur saattoi jo rauhassa varmistella reilua maalin johtoansa. Eikä vaihdoissakaan kannattanut isoa kiirettä pitää. Furrin puolustus maalivahteineen saa isot kiitokset illan panoksesta. Hyökkäyspäässä oli tänään hieman liikaa hosumista, eikä oikein edellispelien ideaa ja iloa löytynyt. Tähän tietysti vaikutti runsaat jäähyt. Kurun ykkönen oli maalivahti Nurmi. Pelintekijä Matti Koskinen yritti luoda peliä, mutta jäi ehkä hieman yksinäiseksi. Furrin onnistunut taktiikka olikin ottaa Kurun teknisiltä kiekon ylöstuojilta heti ylhäältä vauhti pois. Viikon päästä verrytellään hikipalloturnauksessa ja 14 päivä täydessä iskussa loppuotteluun Parkanon ylpeyttä PaPoa vastaan.

Iso 3 - FUR 11 - 1

Iso 3: Pasi Vienola 4+1, Marko Heinimäki 0+4, Rami Rantala 2+1, nro 12 2+1, Veli-Matti Pölönen 1+1, Petri Kortesoja 1+1, Kai Koskinen 0+2, Ari Kortesluoma 0+1, Petri Mansikkaviita 1+0.
FUR: Fur: Timo Ranta 1+0 ja Kari Torppa 0+1

Harrastesarjan otteluiden yleisöennätys tehtiin, kun kotikylän ylpeys Papo iski loppuottelussa Furstarsin selälleen 11-1. Ensi hetkistä lähtien kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue. Tosi tiukalla kahden, jopa kolmen miehen karvauksella eliminoitiin Furrin heiveröiset hyökkäyksiin lähdöt. Tehokkaan karvauksen lisäksi hyödynsi Papo maalipaikat melkoisella prosentilla. Muutama maali löysi tiensä ihan kummallisistakin paikoista, eikä kuumeisella Jammu Joensuullakaan ollut ihan paras päivänsä. Tauolla tilanne oli jo selvä 5-0, mutta vielä furleirissä kuviteltiin pelin suunnan muuttuvan. Toisin kävi. Ensimmäinen hyökkäys ja 6-0. Loppu pelistä ei innostunut kuin Papon intoa täynnä oleva miehistö, joka painoi viimeisen sekuntiin täysillä. Todellisen hurmoksen löytänyt Papo pelasi varmasti historiansa parhaan pelin ja koko kaudenkin huomioiden oikea joukkue nosteli pyttyä. Ottelussa lensi suihkuun kolme furrin miestä, ennätys sekin. Pojat taisivat tuskastua omaan ja koko joukkueen saamattomuuteen. Kuumeet, vatsataudit ja muut ei selitä tappiota. Mukana oli terveitäkin miehiä ja kaikki yhtä surkeita. Kakkostila oli kuitenkin parempi kuin viimevuoden kolmas. Papolle onnittelut ykkössijasta

Old Bears - FUR 1 - 2

Old Bears: Jarkko Valli 1+0 ja Heikki Hautaviita 0+1
FUR: Juha Esko 1+0, Harri Vehkalahti 1+0, Markku Esko 0+1 ja Kari Torppa 0+1

Päättäväisesti lähti Old Bears melko suurella ryhmällä hakemaan avausvoittoa ylempään loppusarjaan. Fur oli myös liikkeellä hyvällä asenteella ja tasaisesti hierottiin ensimmäinen erä nolla nollaa. Molemmilla oli toki paikkansa; Muun muassa Ranta ja Valli peräkkäin yksin läpi ja ilman tulosta. Kankaanpäällä ehkä muutama paikka enemmän, mutta Furrin maalissa Lassi oli liekeissä. Komeita koppeja ja haamupelastuksia, mikä sytytti koko joukkueen taistelemaan. Vasta toisen erän puolivälissä pääsi Juha, makenpoika, Esko sivaltamaan siniviivalta sisään. Nallet toipui tästä kuitenkin nopeasti ja lopulta yritys palkittiin tasoituksella. Tosin maali livahti harmittavasti fur-pakin luistimesta verkkoihin. Näytti jo hetken, että molemmille riittää tasuri ja yksi piste, mutta Harri Vehkalahden ja Markku Eskon armoton yritys riitti tänään voittomaalin tekemiseen. Erän viimeisillä minuuteilla ei Fur-veljillä ollut enää kiirettä, vaan maltillisella puolustamisella otettiin arvokkaat pisteet. Puolitoista kenttää oli tänään eri syistä sivussa, mutta onneksi löytyi uusia ratkaisijoita. Kauden parhaan pelinsä pelasivat Vehkalahti, Esko ja Ylijoki. Hienon pelin takalinjoilla pelasi myös Juha Esko, eikä moitittavaa löydy muutenkaan puolustuksesta. Old Bearsilta löytyi vanhaa tuttua vauhtia nytkin, mutta hieno syöttöpeli oli unohtunut jonnekin ja peli puuroutui kulmiin. Tuloksena tänään vain yksi maali.

FUR - Kupa 6 - 3

FUR: Kari Torppa 0+4, Tapani Mäkinen 2+0, Mauri Kauppinen 1+1, Timo Ranta 1+1, Mara Mäkinen 1+0, Anssi Ylinen 1+0, Markku Esko 0+1 ja Sami Vikström 0+1
Kupa: Marko Haataja 1+0, Matti Koskinen 1+0, Markus Majaniemi 1+0, Janne Sarvijärvi 0+1 ja Timo Nurmi 0+1

Intoa täynnä, ilman isompia paineita luisteli Furstars jäälle Kurua vastaan. Ja mahdollisimman huonosti alkoi peli. Ensimmäisellä minuutilla istui Raiskio jäähyllä ja heti perään Mäkisen Mara. Kun vielä yksi mies lensi koko pelistä pihalle, oli Kurun helppo laittaa kiekko kaksi kertaa maaliin. Ikävä alku sai kuitenkin joukkueen sisuuntumaan ja ehkä vastaavasti Kurun tuudittautumaan helpohkoon iltaan. Tapani Mäkisen kaksi alivoimamaalia toi Furrin mukaan peliin, mutta vielä kerran iski Kuru. Liukas Matti Koskinen purjehti yksin koko kentän läpi ja näyttävän jalkakikan jälkeen nosti kiekon hallitusti maalin kattoon. Tauolle mentiin 2-3 tilanteessa. Toisella jaksolla lisäsi Fur luistelua ja aika harvassa oli Kurun tilanteet fur-päässä. Varsinkin ketju Mäkinen-Ylinen-Mäkinen oli liekeissä ja tuloksena pari maalia suoraan vanhan Tihonovin oppikirjasta. Yksi kentän tähdistä oli puolustaja Kari Torppa, joka tuntui olevan aina oikealla paikalla. Neljä syöttöä on vahva näyttö all-stars-teamin kokoajalle. Fur-maalissa torjui Jammu Joensuu 39 asteen kuumeessa, mutta eipä tarvinnut paljoa lämmitellä. Hiukan tuntui, että kapteeni Helleharjulta kävi käsky säästellä paukkuja välierään, vai olisiko väsymys painanut toisella jaksolla.

FUR - Iso 3 4 - 5

FUR: Pasi Raiskio 3+1,Tapani Mäkinen1+2, Jesse marttila 0+1 ja Pasi Bruun 0+1
Iso 3: Rami Rantala 2+1, Petri Kortesoja 1+1, Marko Heinimäki 1+1, Pasi Vienola 1+1, Kai Koskinen 0+2

Kipparin epäilyksistä huolimatta oli Papo pelin alkaessa täydellä miehityksellä jäällä ja täynnä lujaa uskoa ja itseluottamusta. Tämä näkyi varsinkin ensimmäisessä erässä, jossa Papo paukutti maaleja ja Fur-veljet kaartelivat haluttomasti. Peliin ei vain päästy mukaan, ei tullut edes hiki, ihmetteli kapteeni Rantakin pelin jälkeen. Papo puolusti hyvin ja vastaiskut lähtivät terävästi. Myös Papon veskari oli hereillä. Toisessa erässä syttyi vielä Furkin taistelemaan jopa voitosta. Kolme minuuttia ennen loppua otettiin Lassi luukulta ja kuudella kavennettiin jo maalin päähän. Kova pulina kuului Papon vaihtoaitiosta ja Kippari teputti kuin Tamminen parhaina päivinä. Aika kävi kuitenkin papolle ja tasoitus jäi oikeastaan keskiympyrään, kun viimeistä aloitusta ei sitten tullutkaan. Furrin parasta oli nousu näinkin lähelle 0-4:stä. Ketju Mäkinen-Raiskio-Bruun, joka pyöritti näyttävästi ja vieläpä tehokkaasti, saa puhtaat paperit. Sen sijaan Ranta, Ylinen, Ahola ja kumppanit vaelsivat varjojen mailla.

FUR - FUR 3 - 5

FUR: Jiri Vehmasto 1+0, Ville Sampakoski 1+0, Jani Kallioniemi 1+0, Pertti Linna 0+1 ja Asko Kuusijoensuu 0+1
FUR: Tapani Mäkinen 0+2, Pasi Bruun 1+0, Mara Mäkinen 1+0, Timo Ranta 1+0, Esa Ahola 1+0 ja Harri Vehkalahti 0+1

Kuka enemmän, kuka vähemmän, kankeana edellisillan ystävänpäivän juhlista toipuneena kokoontui fur-veljet Parkanon Halliin. Ihme kyllä itse peli oli alusta lähtien hallussa. Todella paljon tilaa antoi Parkanon pojat omassa päässään. Missä oli nyt se tehokas karvaus ja kova yritys joka oli alkukauden tavaramerkki. Nöyryys puuttui ja tämän käytti Fur varsinkin ensimmäisessä erässä tehokkaasti hyväkseen. Ensimmäisessä maalissa sai Mara Mäkinen rauhassa pudottaa maalivahdin jäihin ja nostaa komeasti maalin kattoon. Muutenkin Maralla putki liikkui komeasti. Myönnettävä on, että paikkansa oli Tehollakin, mutta ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen jäillä ollut Jammu Joensuu turhautti upeilla torjunnoila Tehon maalitykit. Yksi ratkaiseva kohta ottelussa oli kun Pasit Bruun ja Raiskio istuvat yhtä aikaa kolme minuuttia jäähyllä. Ei tulosta. Toisessa erässä pääsi myös Teho maalin makuun ja muutamia tosi mylläköitä oli myös Furrin maalilla. Aivan lopussa pääsi otteet hieman kovenemaan, mutta tuomarit olivat ajantasalla. Tehosta jäi oudon vaisu ehkä hieman tasapaksu vaikutelma, eikä oikein kukaaan noussut esiin. Furrin kokeneet pakkiparit Vikström-Mattila ja Torppa-Heinonen pelasivat hienon pelin. Tasaisesti pelasi myös kolme hyökkäyskenttää kenenkään pettämättä. Kentän paras oli helppo nimetä. Maalivahti Jarmo Joensuu.