OTTELURAPORTIT/YLEMPI LOPPUSARJA

Pronssiottelu

8.3 FURSTARS - Bats 6 - 5 rl (5 - 5)

FURSTARS: Topi Holmala 1+1, Juha Lamberg 1+1, Tommi Mäkinen 1+0, Mara Mäkinen 1+0, Tapani Mäkinen 1+0, Timo Ranta 0+1 Pekka Vänni 1+0 (rl)

Hyvätasoinen pronssipeli. Furrin porukkaa oli flunssa karsinut melkoisesti, mutta kaksi kentällistä äijiä saatiin kasaan. Kankaanpäällä miehiä oli hieman enemmän ja alusta asti oli selvää, ettei Fur tule pääsemään helpolla. Kuitenkin ensimmäinen maali merkattiin Mäkisen Tommille, jonka siniviivaveto upposi maskin takana ihmetelleen veskarin taakse helpohkosti. Bats kuittasi nopeasti vähän saman tyylisellä vedolla ja näytti kyllä vievän peliä. Maran soolo vei  maalin johtoon, mutta kohta perään helisi taas omassa päässä. Batsit lisäsivät vauhtia ja kohta oltiinkin jo parin maalin takana. Tilanne 2-4, eikä kankkanpään vahvoille taitaville kavereille tuntunut oikein voivan mitään. Ilmeet olivat aika totisia vaihtopenkillä. Tähän saumaan sattui Furrin pari jäähyäkin mutta kolmella viittä vastaan puolustettiin hyvin. Heti kohta jäähyjen jälkeen pääsi Mäkisen Tapsa nokikkain maalivahdin kanssa eikä erehtynyt. Veskari kahville ja kiekko rystyltä sisään. Muutama minuutti tästä sinipiste aloitus Furrin päässä ja kiekko suoraan Lassin selän taakse. Taas oltiin aika kaukana mitaleista, mutta nyt iski Juha Lamberg, jolla alkupelissä tuntui olevan jo huonoa tuuriakin. Komea kuljetus koko kentän läpi, maalin kierto ja tyylikäs nosto verkkoihin etukulmasta. Liekö Batsit hieman väsähtäneet, mutta peli alkoi kääntyä Furstarsin upeasti taistelleelle miehistölle. Batsit joutuivat ottamaan jäähyjä ja tästä kiitti Holmalan Topi jonka mailasta pelin tasoitus 5-5. Pelin loppu oli Furrin ja voittomaali oli tosi lähellä, mutta rankkareihin vaan mentiin. Kankaanpää pääsi aloittamaan, mutta veto taivaan tuuliin. Furrilta Mäkisen Tapsa, jonka harhautus periaatteessa onnistuikin, mutta nosto jäi matalaksi ja komea jalkatorjunta veskarilta. Toiset vetäjät. Batseilta veto suoraan Lassin sylliin. Juhalta terävät harhautukset, mutta veto ohi maalin. Ratkaisevassa parissa Batseilta taas syliin, mutta Vännin Pekan tyylikäs veto kilpipuolelle upposi ja näin pronssimitalit Furstarsille.  Peli oli siisti, vaikka olikin täynnä tiukkaa taistelua ja tilanteita. Furrilta yksi kauden parhaita pelejä. Ja nousu kaksi kertaa kahden maalin takaa on pronssiottelussa hatun noston arvoinen. Tänään Kolme Mäkistä oli pelipäällä, mutta koko nippu oli taistelumielellä ja ansaitsi näin mukavan päätöksen harrastekikko kaudelle.

Välierä

1.3. FURSTARS-Nerkoo 4-5

FURSTARS: Topi Holmala 1+0, Heikki Kauppinen 1+0, Juha Lamberg 1+0, Pekka Vänni 1+0, Tommi Mäkinen 0+1, Mara Mäkinen 0+1

Välierävastus Nerkoo ei totisesti ole ollut viime vuosina se helpoin vastustaja. Ja niin kävi, että Kihniön miehet veivät tällä kaudella kaikki kolme yhteenottoa. Ehkäpä ensivuonna. Illan peli alkoi mahdollisimman surkeasti kun heti toisessa vaihdossa sattui liian paljon miehiä kentälle ja Nerkoo rokotti ylivoimalla.  Vielä toinenkin maali lipsahti Lassin selän taakse ennen kuin Fur pääsi maalin makuun. Mäkisen Tommin nappisyötöstä pääsi Topi Holmala siirtämään keikon maalinkulmalta tyhjiin. Toisen erän alussa iski Kauppilan Heikki upean maalin harhauttamalla ensin veskarin ja nostamalla rauhassa verkkoihin. Näin peli oli tasan 2-2. Seuraava maali oli sitten taas Nerkoon kun kaukolaukaus yllätti Lassin, mutta heti seuraavassa vaihdossa Juha Lambergin koko kentän soolo päättyi Furrin tasoitukseen. Noin 5 minuuttia ennen pelin loppu kävi Fur jo johdossakin kun Pekka Vänni survoi kiekon väkisin häkkiin. Valitettavasti tämä ei jäänyt voittomaaliksi. Nerkoo iski vielä kahdesti. Tasoitus syntyi pienellä tuurillakin kun pitkäksi menossa ollut kiekko muutti suuntaa tuomarin jalasta ja kiekko onnekkaasti Kihniön miehille.                                                                                 Nerkoo pelasi juuri niillä omilla vahvuuksilla, millä se on pelannut aina. Paljon laukauksia ja sen jälkeen maalille painimaan. Myös omassa päässä pakit siivoavat oman maalin kyllä hienosti.  Furrista onnistui pakisto jälleen ja tehoillekin pääsivät Lamberg, Kauppinen ja Mäkisen Tommi. Hyökkääjien esitys jäi ehkä hieman tasapaksuksi. Hyökkäykset pysähtyivät liian usein jo siniviivalla. Fur pysyi pysyi pois jäähypenkiltä  ja niinpä peli oli jännittävä ja tasainen loppuun asti. Muutenkin peli oli siisti kovasta yrityksestä huolimatta. Suut pysivät tällä kertaa kiinni molemmilla porukoilla.

22.2. FURSTARS-Kupa 3-2

FURSTARS: Topi Holmala 1+1, Timo Ranta 1+0, Anssi Ylinen 1+0, Pasi Raiskio 0+1, Jukka Harjula 0+1.

Pari pelikieltoa, hiihtoreissua ja sen sellaista. Siispä vain 8 miestä oli pukemassa eikä niitä sitten enempää tippunut pelin aikanakaan. Silti lähdettiin vauhdilla peliin ilman mitään himmailua. Kuru on sen tyypin porukka, että kovaa mennään molempiin päihin. Ehkä ei ihan järkevintä pelaamista, mutta tilanteita syntyi paljon molemmille maaleille. Kaksi hyvässä viereessä ollutta veskaria, Nurmen Teemu Kurulla ja Lassi toisessa päässä, pitivät pelin maalit vähissä ja pelin tasaisena. Furrin hallinnalla peli käynnistyi ja kaksi maalia saatiinkin ensi jaksolla Nurmen selän taakse. Paikkansa oil Kurullakin, mutta ehkä enemmän pelattiin Kurun päässä. Toisella jaksolla Kuru tuli väkisin tasoihin, vaikka edelleen Furrilla oli peinoinen yliote. Nurmi oli kuitenkin Kurun lukko, joka piti joukkuetta pelissä. Erän loppupuolella ylivoimapyörityksen päätteeksi pääsi Ylisen Anssi riparista nostamaan voittomaalin verkkoihin. Kurulle tarjottiin vielä pientä oljenkortta vajaa minuutti ennen loppua, kun Anssi otti kiekon alas jäähyn arvoisesti hieman liian korkealta, mutta Kupan yritykset kuivuivat jo keskikentällä. Maalivahdit olivat hyviä ja Furrin pakit Lamberg, Mäkinen, Raiskio siivosivat alakerran upeasti ja ehtivät hienosti tukemaan hyökkäyksiäkin. Joskus hyökkäyksen kärkenäkin. Holmalan Topi oli hyökkäyspäässä energisellä pelipäällä.

15.2. FURSTARS-Nerkoo 3-6

FURSTARS: Pekka Vänni 1+1, Juha Lamperg 1+0, Konsta Mäkinen 1+0, Mara Mäkinen 0+1, Topi Holmala 0+1.

Todella surkea peliä Furrilta. Ei minkäänlaista taistelua, ei halua, ei mitään. Huolimatonta peliä, jossa kiekko pomppi sinne sun tänne ja yleensä Kihniön miesten lapaan. Tietenkin Furrin kaksi 7:n minuutin jäähyä helpotti aika paljon Nerkoon urakkaa ja toisen seiskan aikana otetut kolmoset olivat liikaa Furrin miehistölle. Ensimmäisessä erässä Nerkoo iski kahdesti ennenkuin Fur jollain lailla heräsi. Vännin Pekan jalkakynä kahden Nerkoo-pakin välistä oli illan komeinta antia. Luonnollisesti Pekka viimeisteli soolonsa upealla nostolla Tuurin Ekin kilpipuolelle. Erän viimeisillä sekunneilla Konsta tasoitti tilanteeksi 2-2. Näin periaatteessa kaikki oli vielä auki. Nerkoo oli jälleen erän alussa terävämpi ja taas maalin johtoon. Tämä vielä kuitattiin upean ylivoimakuvion päätteeksi, kun Juha Lamberg pääsi yllättämään Tuurin aika kovan maskin takaa. Tähän saumaan tuli sitten se toinen seiska. Kauppilan Heikin maila nousi vahingossa liian korkealle ja osui kaverin kypärään. Tähän vielä kolmonen ja nyt oltiin kolmella viittä vastaan. Alivoimaa taisteltiin hienosti pari minuuttia mutta sitten kiekko pomppi Lassin maalilla kuin pingispallo ja jotenkin se lopulta eksyi Nerkoon hykkääjän lapaan ja siitä maaliin. Tämä jäi pelin voittomaaliksi vaikka Nerkoo kaunisteli vielä voittolukemia parilla helpohkolla maalilla. Furrin pelissä oli kovin vähän hyvää. Typeriä ja huolimattomia jäähyjä tuli paljon ja tästä ei voi kuin katsoa peiliin. Furrin porukasta näkyvimpiä olivat Mäkisen Konsta ja Vännin Pekka. Maalilla Lassi torjui hyvin. Huono peli, joka kannattaa unohtaa mahdollisimman pian. Nerkoo keskittyi omaan peliinsä ja ansaitsi tänään voiton aneemisesta Furstarsista.

8.2. Hönö's Allstars- FURSTARS 4-6

FURSTARS: Juha Lamberg 2+1, Jukka Harjula 2+0, Konsta Mäkinen 0+2, Esa Ahola 1+0, Anssi Ylinen 1+0, Mauri Kauppinen 0+1, Topi Holmala 0+1, Timo Ranta 0+1

Hieno peli, jossa tilanteita ja vauhtia riitti. Harrastekiekkopeliksi hyvä ottelu, vaikka ehkä pientä turhaa lämpenemistä puolin ja toisin. Ensimmäinen jakso oli lähes Furrin näytöstä. Ensimmäinen maali oli tosiasia jo kymmenen sekunnin päästä, eikä maalijano suinkaan päättynyt tähän. Komeita yhdistelmiä ja hienoja maaleja nähtiin vielä 4. Pari maalia voi kyllä Hönö-puolustus ottaa omaan piikkiinsä. Furrin tosi tehokas karvaus aiheutti lukuisia kiekon menetyksiä ja hyvällä prosentilla ne hyödynnettiinkin. Toiselle jaksolle tuli Hönöt sisuuntuneena ja väkisin peli kääntyi furrin maalille. Näinkin kokenut porukka kuin Fur alkoi jostain syystä peruutella ja puolustaa omaa maalia. Tietäähän sen kuinka siinä käy. Hönöjen kaksi tehokenttää, jotka taisivat pelata lähes koko toisen jakson käyttivät tilaisuuden hyväksi ja kavensivat tilanteen jo maalin päähän. Lisäksi Furrin jäähyt helpottivat hieman urakkaa. Nyt tulivat Hönöpakkien virheet tasattua kun Furrillekin tuli muutama helppo virhe, mutta nämähän ne pelit yleensä ratkaisee. Pari minuuttia ennen pelin loppua veskari tietenkin pois, mutta Harjulan Jukka hiljensi Hönöaition laittamalla puoli minuuttia ennen loppua laatan tyhjiin. Furrin maalilla Ylijoen Lassi pelasi kauden parhaan pelinsä. Lambergin Juha oli jälleen joka paikassa ja yleensä aina oikeassa paikassa. Hienoa pelin lukua. Vehkalahden Harri puolustuksessa raatoi hartiavoimin ja jopa Lassi kehui miestä pelin jälkeen. Yhtä harhasyöttöä lukuunottamatta loistavaa maalinedus peliä. Hienoa oli myös katsoa Mäkisen Maraa, joka ehti aina puolustuksen avuksi. Juokkuepelaaja isolla J:llä. Toisella jaksolla Fur joutui puolustuskannalle ja koko joukkue oli täysillä mukana. Upeaa oli nähdä Aholan Essinkin taistelua kiekosta oman maalin takana. Tänään ei pelattu pisteitä itselle, vaan joukkue taisteli joukkueelle. Hönöille on pakko antaa tunnustusta hienosta noususta toisella jaksolla, mutta ensijakson etumatka tänään riitti. Vehmasto, Mäkipää ei suotta keiku pistepörssin kärkipaikoilla. Miehet kyllä erottuivat. Tuomareille peli ei ollut niitä helpompia, mutta äijät selviytyivät kunnialla ja vihellyksest olivat tasapuolisia.

FURSTARS: Topi Holmala 2+2, Esa Ahola 1+3, Juha Lamberg 0+4 Pekka Vänni 3+0, Anssi Ylinen 2+0, Mara Mäkinen 1+0, Pasi Raiskio 1+0

25.1. FURSTARS-BATS 5-3

FURSTARS: Jukka Harjula 2+0, Timo Ranta 1+0, Tapani Mäkinen 1+0, Juha Lamberg1+0, Esa Ahola 0+1, Pekka Vänni 0+1, Anssi Ylinen 0+1.

Tosi vauhdikas harrastekiekkopeli, varsinkin kun vain kahdella kentällisellä olivat molemmat joukkueet matkassa. Kuitenkin kovin hermostunutta peliä oli alku puolin ja toisin. Paljon katkoja, hätäisiä harhasyöttöjä. Kankaanpään avausmaalikin syntyi aivan nollakulmasta Lassin luistimen kautta kun Batshyökkääjä pääsi tökkäämään vielä kaatuessaankin päädystä kimmonneen kiekon sisään. Furrin tasoitus tuli aika pian kun Ranta pääsi sutaisemaan "sinne päin", mutta kun maski oli kova, lipsahti laatta sisään. Taukoa vietettiin sopuisasti tasalukemissa 2-2. Tauon jälkeen peli kääntyi väkisin Furrin maalille, mutta nyt oli Lassi maalillaan mies paikallaan. Laukauksia tuli nimittäin paljon. Taisi olla pari tolppaakin. Tähän väliin osui Mäkiesen Tapsan komea pujottelu ja hallittu maanuoliainen ja Fur taas maalin johtoon. Ylivoimalla Bats kuittasi nopeasti tilanteen taas tasoihin. Ja Batsin hallinta jatkui,  mutta Harjulan Jukka oli hereillä irtokiekkojen pyöriessä keskikentällä ja terävillä vastaiskuilla kiekko kaksi kertaa häkkiin. Aivan pelin lopussa Fur tyrkytti vielä pisteitä Batsille ottamalla kaksi helppoa jäähyä. Yhden maalin sai Lassi päästää taakseen, mutta kesken rajun painostuksen sai Juha Lamberg kiekon kuin ilmaiseksi omalla siniviivalla, eikä Juha erehtynyt. Tyylikäs Arto Hellgren-harhautus ja tilanne 5-3. Hieman sekavaa peliä Furrilta, mutta komeasti punnerrettu voitto vaikeuksien kautta. Harjulan Jukan kaksi maalia olivat tänään ratkaisevia ja Juhan viimeinen tuntuí todella helpottavalta.

OTTELURAPORTIT/RUNKOSARJA

18.1. FURSTARS-Hönö's Allstars 5-7

FURSTARS: Anssi Ylinen 1+1, Pasi Raiskio 1+1, Pekka Vänni 1+0, Mara Mäkinen1+0, Harri Vehkalahti 1+0, Konsta Mäkinen 0+1

Ihan hyvän ja vauhdikkaan pelin tarjosivat runkosarjan päätteeksi kaksi nämä kärkiryhmää. Ottelun alku lähti Hönöjen tahtiin ja kohta heilui jo verkot Lassin selän takana. Furrin tasoituksen laittoi Anssi tyhjään maaliin kun Hönöt ottivat yllättäen veskarin pois ja kuudennen miehen kentälle. Tuomarin käsi oli ollut pystyssä kuitenkin paitsion merkiksi. Liekö tämä kömmähdys vaikuttanut, mutta koko loppuerän peli pyöri lähes pakkopelin tapaan Henkka Mäkipään maalin ympärillä. Vännin Pekka Ja Mäkisen Maran maaleilla tauolle mentiin 3-1 lukemissa ja paikkoja olisi kyllä ollut vaikka kuinka paljon. Henkkaa on porukan kiiteltävä, ettei peli ratkennut jo tässä vaiheessa. Toiseen erään Hönöt tulivat ihan uudella asenteella ja yhtäkkiä tilanne olikin jo 3-5. Pari maalia näytti kyllä lipsahtavan helposti, mutta kaksi muuta olivat kyllä tehtyjä maaleja. Furrin muutama turha jäähy helpotti Hönöjen päivää ja peli näytti kääntyvän Parkanolaisille. Kaksi perättäistä jäähyä Hönöille toi Furrille vielä mahdollisuuden pelin lopulla. Viidellä kolmea vastaan antoi maalijyvän löytänyt Harri Vehkalahti ranteensa puhua ja laatta verkkoihin. Lassi pois maalilta mutta kuudella neljää vastaan ei oikien lähtenyt rullaamaan ja niinpä Hönöt saivat viimeisen kiekon laittaa tyhjään maaliin. Fur on tottunut tällä kaudella kolmeen ketjuun ja nyt pelattiin vain kahdella ja toisessa erässä oli havaittavissa pieniä väsymisen merkejä. Toisaalta lopussa jaksettiin taas tsempata. Tuomaripari Honganpuhto-Niemenmaa salli kohtuullisen reippaan pelin ja puolin ja toisin laidoissa rymisteltiin aika lailla. Peli pysyi silti tuomareiden käsissä. Koukut, kampit ja selvät estämiset vihellettiin, mutta nojata sai ja linja oli tasapuolinen ja pelin luonteen mukainen. Veikkaan, että nämä joukkueet kohtaavat vielä kaksi kertaa tällä kaudella.

11.1. FURSTARS-Tevaketut 11-1

FURSTARS: Timo Ranta 3+2, Pekka Vänni 1+4, Konsta Mäkinen 0+3, Esa Ahola 2+0, Harri Vehkalahti 2+0, Juha Lamberg1+1, Pasi Raiskio 1+0, Heikki Kauppila 1+0, Mara Mäkinen 0+1

Joskus on ollut tosi kovia vääntöjä näissä kohtaamisissa. Nyt ei Tevanimen punapaidoilla ollut kyllä mitään jakoa tässä matsissa. Fur pyöritti peliä kolmella ketjulla ja tauon jälkeen Ketut putosivat lopullisesti kyydistä. Furrin kaikki ketjut painoivat pelin väkisin sairasloman jälkeen paluun maaalin suulle tehneen Jukka Hellmanin maalille.  Kuin ylivoimalla pyöri Furrin pakkopeli, eikä Tevakettujen hyökkäysten rakentelusta tullut juuri mitään. Maalissa Hellman teki sen minkä voi ja oli murskaluvuista huolimatta joukkueensa paras pelaaja. Furrin maalin myös sairasloman jälkeen palannut Lassi Ylijoki sai hytistä kylmissään. Ottelun loppupuolella sai Ketut muutaman hyökkäyksen tapaisen ja yksi sitten livahti maaliin ja Lassi jäi ilman konjakkia. Furrin porukasta ei juuri heikkoa lenkkiä löydä vaan onnistujia oli paljon. Vännin Pekka ja Mäkisen Konsta järjestelivät paikkoja joista oli helppo pistää pussiin. Maalintekijöinä kunnostautui useampikin heppu. Pakeilla oli omassa päässä aika vähän hommia, mutta ne hoidettiin tyylikkäästi.

14.12. FURSTARS-Karvia 4 - 1

FURSTARS: Anssi Ylinen 1+1, Juha Lamberg 1+1, Tapani Mäkinen 1+1, Pekka Vänni 1+0, Timo Ranta 0+1.

Toinen peli perään, joka lähti tosi nihkeästi liikkelle. Furrilla kolme kentää Karvian 9:ää miestä vastaan voi olla heikkokin lähtökohta. Nyt peli ei meinannut lähteä millään käyntiin. Vännin Pekan survottua maalin edestä sisään mentiin tauolle varsin sekavan erän jälkeen maalin johdossa.  Tauon jälkeen Karki tasoitti ylivoimalla hienolla jäänuoliaisella aivan maalin kulmaan. Tähän loppui sitten Karvian puhti. Pienehkön ryhmän parhaat voimat olivat käytetty ensimmäiseen erään ja luistelu hyytyi. Tätä käytti FUR hyväksi ja peli käännettiin väkisin Karvian kenttäpäätyyn. Vanha Tuomiopäivän ketju Mäkinen-Ranta-Ylinen päätti ottaa ratkaisun avaimet itselleen ja tulosta syntyi. Hyvänä apuna hääri puolustuksen Juha Lamberg, joka ehti hienosti tukemaan hyökkäyksiä. Taisi pienet jalkavaivat rauhoittaa sopivasti vanhojen peliä. Karvian miesten väsyessä pysyi paketti silti hyvin kasassa, mikä esti täydellisen romahduksen. Jätkät on entisiä pelimiehiä ja hieman isommalla ryhmällä paha porukka kenelle tahansa. Ja veskarikin voi olla tyytyväinen iltaansa, kuten myös Furrin maalissa pelannut Henkka Mäkipää. Hyvän joukkueen merkki on, että heikohkollakin pelillä vääntää voiton. Tämä on laskettava Furstarsin eduksi. Edessä on joululutauko, jonka Furveljet kuulemma aikovat pyhittää joulutortuille ja Glögille.

7.12. FURSTARS-Poki 9-3

FURSTARS: Esa Ahola 3+0, Konsta Mäkinen 2+1, Arto Hellgren 2+0, Anssi Ylinen 0+2, Mara Mäkinen 1+1, Tommi Mäkinen 1+0,  Juha Lamberg 0+1, Pekka Vänni 0+1, Heikki Kauppila 0+1.

Lukemat 9-2 ei todellakaan kuvaa ottelun kulkua. Luvattoman laiskasti luisteli Fur otteluun. Heti aloituksesta päästettiin kaveri purjehtimaan maalille, jossa kiekko pyöri maaliviivalla kunnes kaatui sisään. Peli ei tästä parantunut, vaikka Konsta komealla vedolla alakulmaan kohta tasoittikin. Kummallsen löysää luistelua vähän molemmilta joukkueilta, mutta erityisesti Fur oli ihan pihalla. Poki pääsi pelaamaan yli puolet pelistä ylivoimalla. Tommin korkean mailan pitkä jäähy ja ulosajo rasitti eniten varsinkin kun sen aikana otettiin vielä pari kolmosta. Jäähyt olivat vaihtovirheitä, kiekon katsomoon lyötejä, vahinkokamppeja jne. Kuinka sattuikin samaan peliin. Tässä olisi ollut Pokin paikka iskeä, mutta vaikeilla hetkillä oli lainaveskari Henkka hereillä. Ottelun loppupuolella käännettiin peli väkisin Pokin päähän ja sallitut keinot ei enään riittäneet taitaville Furrin hyökkääjille. Anssi kaadettiin maalintekotilanteessa ja kiekko keskiympyrään. Hellgrenin Arto oli varma itsestään ja ilmoittautui vapaaehtoiseksi heti. Rauhallinen kuljetus, komen harhautus ja kiekko rystyltä sisään. Tässä oli ottelun voittomaali. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Lambergin Juhan upean taistelun jälkeen tarkka syöttö Esalle vapaaseen paikkaan ja yläpesä heilahti. Tähän katkesi Pokin selkäranka ja kolmessa minuutissa iskettiin vielä 4 maalia näyttävien yhdistelmien jälkeen. Alun sekoilun jälkeen päästiin oikein nautiskelemaan, tosin Pokin luistelu loppui kyllä siihen Esan maaliin.

FURSTARS-Bats 7-4

FURSTARS: Esa Ahola 3+0, Anssi Ylinen 0+2, Timo Ranta 1+0, Juha Lamberg 1+0, Jukka Harjula 1+0, Mauri Kauppinen 0+1, Tommi Mäkinen 0+1, Pasi Raiskio 0+1

Parkanon kiekkokierros käynnistettiin poikkeuksellisesti jo ”aamuvarhaisella”. Kankaanpäässä oli herännyt vain kymmenen ukkoa, kun taas Furveljet olivat kolmella kentällisellä matkassa. Parannusta edelliseen peliin siis aika lailla.

Batsit pääsivät kuitenkin kahdella ketjulla paremmin peliin kiinni ja kiekko pyörikin pitkälti Furrin päässä. Terävillä ja tehokkailla vastaiskuilla ensimmäiset kolme maalia iskettiin silti Batsin verkkoihin. Upeat nousut Essiltä ja Maralta ja tosi jäätävät ratkaisut. Lambergin Juha veivasi vielä kolmannen maalin ennen Kankaanpään ensimmäistä, mikä tuli ehkä ansaitustikin ylivoimalla pitkän pyörityksen jälkeen. Tauolle Batsit kirivät vielä tasoihin ja näin oli kaikki auki.

Tauon jälkeen alkoi Bats jotenkin hyytyä. Lukuisat jäähyt vielä kuormittivat miehistöä. Pelin kohokohtia oli Raiskion Pasin millimetrin tarkka syöttö maalin kulmalle, jossa Rannan Timon mailan lapa oli odottamassa. Syöttö oli kova, mutta onneksi mailan varsi sai tukea maalin pystypuusta ja Fur taas johtoon. Kerran tuli Batsit vielä rinnalle kun kaksi äijää karkasi yhtä vastaan, eikä tosi hyvin Lassia tuuranneella Hänöjen Henkka Mäkipäällä ollut tässä paljoa sanomista.

Ottelun loppupuolella Batsin hyökkäysinto alkoi entisestään hiipua ja Furrin kolmen kentän vauhti oli liikaa. Harjulan Jukan hieno veivaus Tommin esityöstä jäi ottelun voittomaaliksi vaikka pikku virheestä hyökkäyssinisellä pääsi Batsit vielä yrittämään maalia, mutta laukaus lensi ylärimasta muikkuverkkoihin.

Esa Aholan kaksi viimeistä maalia oli tuttua Esaa. Voimakas nousu ja tarkka veto yläpesään. Tällä kertaa yllättäen kilpipuolelle ja jälkimmäinen vielä rystyltä. Mukavaa vaihtelua.

Voiton ratkaisu oli Furrin kolmen ketjun vauhti, jota riitti loppuun asti. Kankaanpää väsyi, näin se  vaan oli.

Essi oli hyvä ja tehokas, Mäkisen Maran karvaus oli naapurille ärsyttävää ja tänään se tuotti yhden maalin ja esti tai ainakin hankaloitti avauksia. Vehkalahden Harri ei ole paljon ehtinyt reeneissä hikoilla, mutta tahtoa ja asennetta riittää peleihin. Raiskion Pasin Paluu Lapista toi voimaa hyökkäyksiin.

23.11. Iki-Hockey-FURSTARS 4-5

FURSTARS: Juha Lamberg 1+3, Esa Ahola 2+1, Pekka Vänni 1+0, Timo Ranta 1+0,  Heikki Kauppila 0+1

Tappion jälkeen oli pakko tiivistää. Kopissa mietimme, tuliko tiivistettyä liikaa kun vain 7 ja maalivahti oli pukemassa. Kesän aikana vedetyt pitkät lenkit palkittiin nyt kun pienellä porukalla jaksettiin painaa loppuun asti. Pakkeina Juha, Mauri ja Heikki ja hyökkäämässä Esa, Mara, Pekka ja Timo.
Molempien erien alussa oltiin tosi terävänä. Heti aloituksesta luikerteli ”mato” Lamberg koko Iki-puolustuksen läpi ja huijasi vielä veskarin längistä kiekon sisään. Toisessa erässä Aholan Esa nappasi aloituksen jälkeen kiekon ja vei maalin taakse, josta syöttö Vännin Pekan lapaan ja kiekko häkkiin ajassa 8 sek.
Ensimmäinen erä oli varsin tasainen, eikä vastustajan miesylivoima juurikaan näkynyt. Juhan salamaosuman jälkeen molemmat tekivät yhden yv-maalin ja tauolle mentiin tilanteessa 1-2. Tauon jälkeen olisi luullut Iki-Hockeyn kolmen kentällisen lisäävän vauhti mutta toisin kävi. Pelin hallinta siirtyi Furrille, jonka tehokas karvaus esti Iki-Hockeyn avaukset lähes täysin. Iki-Hockeyn pelistä puuttui tänään ajatus kuten on puuttunut liigassa Ilvekseltä tai TPS:ltä (vai mitä Markku). Vuorotellen kävi vähän jokainen kokeilemassa kuljetusta ja yleensä se tyrehtyi Furrin siniviivalle tai sitten se ohjattiin kulmiin. Nopeita miehiä Luomahaaralla kyllä riittää, mutta yhteispeli ontui nyt pahasti. Vasta 2-5 tilanteessa toisen erän loppupuolella heräsi Iki-Hockey taistelemaan. Pari kavennusmaalia Lassin selän taakse lipsahti, viimeinen kuudella ilman maalivahtia 35 sekuntia ennen loppua, mutta ihan suurta hätää ei Furrilla kuitenkaan ollut. Olipa muutama hyvä vastaiskukin. Furrin onnistujia oli ihan koko porukka. Lambergin Juhaa ja Aholan Esaa ei Iki-Hockey pystynyt pysäyttämään millään. Ruuti oli kuivaa ja näillä miehillä kun peliaika lisääntyy, moninkertaistuu myös tehot. Kolmas erityismaininnan arvoinen oli Mäkisen Mara, jonka terrierimäinen taistelu sekä hyökkäys- että puolustuspäässä oli upeaa. Kävikö Mara vaihdossa? Iki-Hockeyn Kari Koivistoisella tuntuu olevan maalivainu tallella. Muu tähdistö oli vähän vaisua.

16.11. FURSTARS-NERKOO 6 - 7

FURSTARS:  Mara Mäkinen  2+0, Timo Ranta 0+2 Anssi Ylinen 1+0, Juha Lamberg  1+0 Esa Ahola 1+0,  Pekka Vänni 1+0,  Tommi Mäkinen  0+1,  Konsta Mäkinen 0+1

Hallin sikakatsomo pääsi "Kihniön Kuiskaajan" johdolla nauttimaan loppuillan spektaakkelista täysin rinnoin. Hienoa kun ukot jaksoivat notkua piippuhyllyllä loppuun asti. Ja mikäpä oli notkuessa. Peli oli ihan hyvä. Maaleja tehtiin vuoron perään peräti 13 ja tasaista oli loppuvihellykseen asti. Nerkoo on mukava porukka ja sitä vastaan on hieno pelata. Yleensä jätkät pelaa aika kovaa, sääntöjen rajoilla mutta aina tietää mitä on tulossa. Peli ei ole kaunista, mutta tehokasta Kanadalaistyyppistä runttaamista. Kiekko tuodaan suoraviivaisesti ylös ja veto maalille. Sitten kaikki perään ja irtokiekot sisään. Tässä Nerkoo oli eilenkin hyvä. Furrin miehiä parempi liike toi irtokiekot ja kauheasta ruuhkaasta ne runnottiin väkisin sisään. Parissa kaukolaukauksessa oli sellainen lihamuuri Lassi edessä, ettei torjunnasta ollut toivoakaan. Myös omassa päässä Nerkoon isot pakit hoitivat maalin edustan. Siinä ei ollut mukava olla.  Epäurheilijamaista sensijaan oli telaketjuosaston ajelut päin maalivahtia. Vaikutti ihan tahalliselta vahingoittamiselta ja tässä ei ole mitään järkeä. Loppuun asti pitää pelata, mutta joku tolkku olla pitää.

Furrin peli oli ihan mallillaan, eikä Kihniön miehet helpolla päässeet. Tasurikaan ei olisi ollut väärin. Lopussa saatiin yksi tasoitusmaali ja tietenkin yritettiin vielä kuudella ilman veskaria, mutta ilman palkintoa. Oman shown järjesti kirjuriryhmä kellon kanssa viimeisillä minuuteilla, kun kelloa pysäytetiin ja käytettiin juuri väärään aikaan. Hyökkääjistä terävänä oli Mäkisen Mara. Luistin kulki vanhaan malliin ja tehotkin olivat kohdillaan. Pakkiosastossa Kauppilan Heikki alkaa päästä jyvälle Furrin moni-ilmeisestä pelisysteemistä. Pakit puolustaa ja hyökkääjät hyökkäävät. Itseluottamus on nousussa, olemuksesta huokuu rauhallisuus ja välillä raaka-Heikki ehti jo hyökkäyksen kärkeenkin. Tämä ei tiedä hyvää tuleville vastustajille. Myös Mäkisen Tommi toi tänään kiekkoa vauhdilla ylös. Tuomaristo salli aika kovan pelin ja välillä jäähyjä tuli välillä ei. Tästäkin huolimatta tällaisia pelit pitää olla. Kunnon vääntöä ja pientä sähköä sopivasti.

2.11. FURSTARS-KURU 3-2

FURSTARS: Pekka Vänni 1+0, Juha Lamberg 1+0, Esa Ahola 1+0, Konsta Mäkinen 0+1

Aikalailla samanlainen peli kuin edellinenkin.  Fur hallitsi peliä lähes mielin määrin, mutta maalia ei tahdottu saada tosi hyvän pelin pelanneen Teemu Nurmen selän taakse. Furrilla on ollut aiemminkin tapana tehdä juuri maalivahdista hyvä. Ehkäpä hyökkääjät voivat katsoa peiliinkin. Kurun molemmat maalit olivat ylivoima maaleja. Ensimmäinen tuli upealla rannevedolla hanskapuolelle, jossa yleensä heiluu Lassin räpylä. Toisen maalin, jossa Kuru meni jo 2-1 johtoon, väänsi Sarvijärven Janne vanhanaikaisella väkisin verkon perille.  Mielenkiintoinen mies tämä "salibandymailalla" pelaava iso mies on. Luistelu näyttää hitaalta hieman huojuvalta, mutta mies vaan aina jotenkin purjehtii maalintekopaikalle. Toinenkin maali oli lähellä kun kiekko kimmahti Lassin mailan varresta kulmaan.

Furstarsin Juha Lambergin soolo koko kentän poikki oli komea ja se toi Furrin tasoihin vain puoli minuuttia Kupan tasoituksesta. Tästä ehti kulua toinen puoli minuuttinen kun Essi Ahola sooloili hyökkäys päässä.  Menetti välillä ja otti kiekon uudelleen itselleen, kiersi väkisin maalin eteen ja  hakie  vetopaikan kämmen puolelle. Vanha paikka, yläpesä ja siinä oli voittomaali. Furrilla riitti miehiä nytkin kolmeen ketjuun, mutta nyt vaihdot tuntuivat venyvän, eikä pelikurikaan ollut ihan Arppi pelin luokkaa. Paikkoja oli kuitenkin paljon ja joku sanoi joskus että silloin tulee aikanaan tulostakin. Rajusta yrityksestä huolimatta vain kolme maalia, mutta se riitti tänään.

26.10. FURSTARS-ARP 4-0

FURSTARS: Tapani Mäkinen 2+0, Juha Lamberg 1+0, Pekka Vänni 1+0, Anssi Ylinen 0+1, Esa Ahola 0+1, Mara Mäkinen 0+1

Oman turnauksen 0-5 lukemat Arpille taisi herätellä Furveljet sopivasti sarja-avaukseen. Nyt lukemat pelin lopussa olikin toisin päin. Ensimmäistä kertaa koko historiansa aikana oli isäntäjoukkue koko miehistöllä matkassa ja sehän tarkoitti kolmea kentällistä. Eipä ainakaan päässyt hyytymään. Alusta asti oli selvää, kuka määrää kentällä tahdin. Furrin kaikki kentälliset pystyivät pyörittämään peliä Arpin hyökkäys päässä ja vain Timo Vehviläisen upeat torjunnat pitivät lulemat näikin pieninä. Paikkoja nimittäin riitti. Liekö myös hyökkääjien tehottomuuttakin, sillä kolme maaleista tuli pakkien kaukolaukauksista. Näissä oli kyllä maalin edessä sellainen maski, ettei veskarilla ollut juuri mitään tehtävissä. Vännin Pekan 4-0 maali oli sitten nätin yhdistelmän tulosta. Arpin harvahkot hyökkäykset pystyttiin ohjaamaan kulmiin eikä hätäisesti kaukaa ammutuissa vedoissa ollut Lassilla vaikeuksia. Arpin hyökkääjillä ei ollut yksinkertaisesti aikaa rakennella mitään kontrolloitua hyökkäytä, siksi agressiivisesti oli pakit iholla. Lassin nollapeli on tietysti konjakin arvoinen. Erityisen hienoa Furrilta oli peli joukkueena. Vaihdot pysyivät lyhyinä ja näin vauhti pysyi hyvänä loppuun asti. Näin on joskus aiemminkin sovittu, mutta nyt sitä noudatettiin. Ilahduttavaa on seurata energisen Juha Lambergin liikkumista ja pelin lukua. Mutta nyt Juha onkin kunnossa, vai... Samaa voi sanoa hyökkäyspäässä Mäkisen Konstan pelistä. Isä Mäkisen kaksi maalia lupailee hyvää kautta. Arpin veskari oli joukkueensa ehdoton ykkönen, mutta koko joukkue puolusti hyvin ja yritystä kuparisen rikkomiseen riitti ihan loppuun asti. Mukava peli näin sarjan alkuun.