Furstarsin ottelut ja tilastot

FUR - F-Seniorit 3 - 3

FUR: Jukka Harjula 1+1, Tapani Mäkinen 1+1, Timo Ranta1+0, Jesse Marttila 0+1
F-Seniorit: Jouni Sampakoski 2+0, Mikko Korte 1+0, Markku Yli-Kärkelä 0+1

Tiukan ja tasaisen vännön tarjosi Furstrsin ensimmäinen sarjapeli Parkanossa. Pikku tuurilla meni Parkanon miehet johtoon, kun lähes nollakulmasta Mikko Kortteen mailasta lähtenyt löysä lepakko löysi tiensä maaliin, Mäkisen Tapsan takapuolen kautta. Vielä toisenkin maalin runttasi F-seniorit maalin edestä väkisin maalin kattoon. Toisella puoliskolla Furrin kova yritys palkittiin. Ensin Jesse Marttilan komean läpiajon jälkeen ensimmäisenä irtokiekossa oli Tapani Mäkinen ja kiekko reppuun. Tasoitus 2-2 oli illan komein. Esityön tekivät Jukka Harjula ja Tapani Mäkinen ja takakulmalla oli Timo Rannan maila paikallaan. Vielä yhden maalin iskivät molemmat ja näin maalit tasan 3-3. Kumpikin joukkue vaikutti tyytyväiseltä lukemiin. Furstarsin parhaimmistoa olivat sentterit Mäkinen Raiskio, joilla vauhtia riitti loppuun asti. F-senioreiden puolustus teki vaikutuksen ja lukuisat läpiajoyritykset kilpistyivät Kauppilan Heikkiin ja kumppaneihin. Molemmat joukkueet kuulunevat kevätpuolella ylemmän loppusarjan porukoihin.

Iso 3 - FUR 0 - 7

Iso 3:
FUR: Jesse Marttila 3 + 0, Esa Ahola 2 + 1, Tapani Mäkinen 1 + 2, Pasi Raiskio 1 + 1, Mauri Kauppinen 0 + 1

Furstarsin kautta aikojen parasta kiekkoa nähtiin kun pieni mutta sisuuntunut Fur kohtasi Parkanon ylpeyden PaPon. Furstarsin loukkaantuneiden lista piteni kun maalivahtikin sairastui ja pienellä varotusajalla ja suostuttelulla saatiin maaliin puolustuspään lukko Sami Vikström. Tulos puhukoon puolestaan. Ottelu alkoi ilman vaihtomiehiä mutta jo parin minuutin jälkeen viimeisetkin miehet saapui ja peli pelattiin kahden vaihtomiehen turvin. Ottelun alku sujui tasaiseen tahtiin Furstarsin hienoisessa hallinnassa. PaPon hyökkäykset pysäytettiin lähes säännöllisesti siniviivalla. Ensimmäisessä erässä tosin Papo sai pari pahaa läpiajoa jotka Sami torjui lähes leikitellen. Esa Aholan kikat ja kaksi komeaa maalia olivat erän parasta antia. Toiseen erään lähdettiin 2-0 tilanteessa. Pasi Raiskion etukulmasta sisään runnottu maali olikin ottelun käännekohta. PaPon selkäranka naksahti ja Furstarsin loistava puolustuspeli takasi sarjapisteet. Ottelun dramaattisin hetki oli kun PaPon pelaaja taklasi Timon Rannan joka hetken jäällä maatessaan kuitenkin nousi ylös ja pystyi jatkamaan peliä. Papon pelissä ihmetytti yksinyrittäminen. Useista maaleista huolimatta Papon parasta antia olikin jo junioriiästä päässeen Lasse Lisman upeat torjunnat. PaPon valmentajalla ja joukkueen sielulla Reijo "Kippari" Anttilalla riittääkin pohdiskeltavaa joukkueen nostamiseksi omalle tasolleen. Kiitos PaPolle jonka pelaajat eivät sortuneet rumaan peliin tappioasemassa vaan pelasivat reilusti loppuun asti. Kaksi pistettä ja loistavasti pelanneelle Samille konjakit.

FUR - FUR 3 - 5

FUR: Mauri kauppinen 2+0, Esa Ahola 1+0, Tapani Mäkinen 0+1, Timo Ranta 0+1 ja Sami Vikström 0+1
FUR: Ville männikkö 2+0, Sauli Lisma 1+0, Pertti Linna 1+0, Markus Veckman 1+0 ja Anssi Männistö 0+1

Tiukan ja tasaisen taistelun tarjosi illan viimeinen ottelu, jossa Parkanon tulevaisuuden toivot ja Ikaalisten 70-80-luvun toivot ottivat yhteen. Yleisökin eli kiitettävästi pelissä, ja mikä ettei, raivoisaa yritystä riitti varsinkin Teholla. Fur helpotti heti alkuminuuteilla Tehon urakkaa pistämällä kiekon omaan maaliin. Lisää helpotusta tuli toisella jaksolla kun Esa Ahola tarjosi kiekon suoraan naapurin lapaan Lassin nenän edessä. Kun vielä lähes nollakulmasta löysi kiekko fur maaliin, voidaan kai sanoa, että pientä tuurin tynkääkin oli Parkanon junnuilla. Hyvällä joukkueella tietysti on myös tuuria. Furstars roikkui pelissä kuitenkin sitkeästi mukana, eikä periksi annettu missään vaiheessa. Maalipaikkojakin oli, mutta Teho-veskari oli hyvässä tikissä, ja aika moni vetokin lähti tänään tolppien väärälle puolelle. Tuomari salli harrastetasolle yllättävän kovan miehen oton ja mailahäirinnän ja tätä osasivat Parkanon pojat paremmin käyttää hyväksi. Varsinkin Furrin nuorempi osasto tuntui tästä lämpenevän aivan turhaan ja samalla sekoittavan oman pelinsä. Tilaa ei ollut ja sitkeästi roikkui vähintään yksi, usein kaksikin miestä iholla. Uutta tässä sarjassa, jossa yleensä otetaan laajempaa kaarta ja karvaus on lähinnä näennäistä. Furrin miehistä Jesse Marttila painoi hartiavoimin töitä koko pelin, mutta viimeistelyssä oli pientä viilaamista tuleviin koitoksiin. Aholan Esan kynä kävi vanhaan malliin, vaikka tilaa löytyi entistäkin vähemmän, kun hihoissa roikkui väliin kolmekin poikaa. Teijärven Reijo Ruotsalainen, Mauri Kauppinen, vertyy ja nyt nähtiin muutamia upeita nousuja ja omassa päässä perusvarmaa Maukkaa. Ottelun voitto ratkesi Tehojunnujen kovempaan yritykseen ja nöyrään puolustuspeliin ja pikkuisen parempaan tuuriin. Tälle kaudelle mukaan tullut Teho onkin sarjan piristys aktiivisella yritteliäällä jääkiekolla. FUR PAHOITTELEE KANSAINVÄLISIÄ MERKKEJÄ, JOTKA EI KUULU NÄIHIN KUVIOIHIN.

Nerkoo - FUR 3 - 8

Nerkoo: Juha Kärkelä 2+0, Nro 21 1+0, Jan Niemenmaa 0+2 ja Hannu Niemi 0+1
FUR: Mauri Kauppinen 4+1, Pasi Raiskio 3+0, Harri Vehkalahti 1+0, Timo Ranta 0+2, Sami Vikström 0+2, Joonas Ikonen 0+1 ja Lassi Ylijoki 0+1

Raiskio runnoo ja Kauppinen veivaa, siinä pelin henki kun FUR palasi jälleen voittokantaan. Ensimmäisen erän viiden peliminuutin jälkeen oli jo nähtävissä pelin henki. Urheasti puolustanut Nerkoo pystyi pitämään ottelun tasaisena aina toisen erän alkuun, mutta sen jälkeen iski väsy puseroon. Ei edes loistavasti pelannut mv Esa Rahkola pystynyt pitämään joukkuetta pystyssä sillä FUR hyökkäsi vääjämättä koko kentän voimin kerta toisensa jälkeen.Kapteeni Rannan päätös nostaa Maukka "Veivi" Kauppinen pakista hyökkäykseen näkyy tehotilastossa. Myös Pasi Raiskion upeat kiekon ylöstuonnit ja tahtomaalit kuuluivat illan kohokohtiin. Eikä Dirty-Harrin paluu kentälle myöskään jättänyt ketään kylmäksi.Siinähän lämpiää vastustajan pakit ja joskus myös tuomarit kun Dirty parkkeraa maskimieheksi ja runnoo kiekkoa rysään.Jos koko kentän puolustus,pakkien avaukset ja hyökkääjien liike säilyy tällä tasolla niin seuraavilla vastustajilla on täysi iltapuhde edessä.Illan saldo: Kaksi pistettä ja iloinen ilme pukukopissa.

FUR - Paja 4 - 4

FUR: Esa Ahola 1+2, Anssi Ylinen 2+0, Mauri Kauppinen 0+2, Tapani Mäkinen 1+0, Timo Ranta 0+1
Paja: Mika Rustari 3+1, Juha Multimäki 0+2, Nro 16 0+2, Tero Ojala 1+0, Mika Mäntysalo 0+1, Juha Mustajärvi 0+1

Furstars luisteli jäälle ideaalisti kahdella vahvalla kentällä Listaa vastaan. Hyvin Fur aloittikin. Melkoista pyöritystä molemmilta kentiltä heti alusta alkaen ja kaksi komeaa maaliakin Listan häkkiin. Kolmannen tuomari päätti hylätä syystä tai toisesta. Jopa Listan miehet näkivät selvän maalin, mutta tuomari näki toisin. No mitäpä yhdestä maalista, mutta tällä kertaa tuon hylättyyn maaliin jäätyi Ikaalisten miesten kädet. Lähes jatkuvasta Fur-hallinnasta huolimatta maalit terävillä vastahyökkäyksillä teki Listan kapteeni Mika Rustari. Uhrautuvaisesti puolusti myös koko Listan väki ja maalivahti tuntui ihan ohittamattomalta. Kuusi minuuttia ennen pelin loppua oli tilanne vielä 2-4 ja furpakka aika hukassa. Pikku pelipaikkojen muutoksella onnistuttiin saamaan tehoja hyökkäyspäähän ja upea nousu tasoihin 4-4. Tähän tulokseen voi Fur olla enemmän kuin tyytyväinen, sillä noin aneemisella esityksellä ei pärjätä edes koo-veen ikämiehille. Hyvää oli kuitenkin viime hetken ryhdistäytyminen ja Anssi "länget" Ylisen paluu joukkueeseen.

Iki-Hockey - FUR 1 - 5

Iki-Hockey: Kari Koivistoinen 1+0
FUR: Pasi Raiskio 3+0, Timo Ranta 1+1, Anssi Ylinen 0+2, Tauno Heinonen 1+0 ja Esa Ahola 0+1

Vajaamiehisenä luisteli Furstars Parkanon areenalle, mutta aika moni Iki-Hockeynkin miehistä oli juhlimassa maalivahti Rajasalon häitä. Fur aloitti vauhdilla ja peli pyöri pääosin maalissa tuuranneen Pasi Wessmanin edessä. Tauon jälkeen, 3-0 tilanteessa, oli Furrin vaikeat hetket. Sami Vikströmin jäähyn juuri päättyessä joutui Hannu Mattila kampituksesta viideksi minuutiksi istumaan ja samalla suoraan suihkuun. Heti alkuun pääsi Kari Koivistoinen rokottamaan yhdellä, mutta lopun jäähyn tappoi fur mallikkaasti, eikä suurempaa hätää omassa päässä ollut. Tänään furrin ykkönen oli Pasi Raiskio. Iki-Hockeyn hieman saadessa juonesta kiinni, otti Pasi vastuuta ja veivasi kolme komeaa maalia. Näistä kaksi rystyltä vanhanaikaisella. Furrin puolustuksessa Mattilan suihkukomennuksen jälkeen urakoivat kahteen mieheen ehkä koko sarjan paras pakkipari Torppa-Vikström. Vaikea on näitä miehiä ohittaa. Vieraspään tehot vielä odottaa sopivaa hetkeä. Hienoa oli myös koko 7:n miehen järkevä ja nöyrä pelaaminen, jolla irtosi 5-1 voitto. Iki-Hockeyn paras oli maalivahti Pasi Wessman, jolla olikin työntäyteinen tunti.

FUR - Tevaketut 6 - 3

FUR: Sami Vikström 0+4, Mauri Kauppinen 3+0, Esa Ahola 1+2, Jukka Harjula 1+0, , Kari Torppa 1+0,Timo Ranta 0+1
Tevaketut: Sami Alitalo 1+1, Marko Lehtiniemi 1+1 ja Juhani Keskiruusi 1+0

Ei nyt ihan parasta peliä, mutta tosi hyvää, oli Furstarsin esitys Tevakettuja vastaan. Alusta lähtien oli FUR potkun edellä. Tevakettujen tiedetyt maalitykit, Lehtiniemi-Heiskala, saatiin aisoihin ja oma peli pyöri näyttävästi maalivahti Hellmanin työmaalla. Miinuksena muutamat vaaralliset läpiajot, jotka Lassi hoiteli kuitenkin tyylikkäästi. Tauolla tilanne oli 3-0 ja toisella puoliajalla tahti jatkui samana. Numeroissa 5-0 intoutui Tevaniemen pojat, furveljien jo himmaillessa, vielä maalintekoon ja 5-3-tilanteessa mieleen tuli jo viime kevään MM-kisat. Jukka Harjulan komea soolo ja varma maali päätti Kettujen kirin eikä sitä Suomi-Ruotsi peliäkään enään muisteltu. Furrin urakkaa helpotti hieman muutaman nimimiehen poissaolo Tevakettujen nipusta. Toisaalta vanhat "Kettujen tappajat" Raiskio ja Mäkinen puuttuivat fur-kokoonpanosta. Tähtiä Furstarsilta löytyi silti. Teijärven Reksa Ruotsalainen, Maukka Kauppinen, iski jälleen hattutempun. Mies elää uutta kevättä ja näyttää viihtyvän pistepörssin yläpäässä. Furpakistossa Kari Torppa onnistui maalinteossa ja samalla lensi apina urkuparvelle asti. Sami Vikströmin näyttävät avaukset olivat kuin kiekkoilijan opetuselokuvasta. Joukkueena Fur pelasi hienosti. Vaihdot ei nyt venyneet ja tempo pysyi hyvänä pelin viimeistä viittä minuuttia lukuunottamatta. Tevaniemen maalissa Jukka Hellman piti numerot pieninä.

ARP - FUR 2 - 7

ARP: Petri Saarinen 2+0, Jari Rudenberg 0+1, nro 41 0+1
FUR: Jesse Marttila 3+0, Timo Ranta 1+2, Anssi Ylinen 0+3, Pasi Raiskio 2+0, Tapani Mäkinen 1+0 ja Sami Vikström 0+1

Furstars aloitti hyvällä sykkeellä ja heti ensimmäisestä hyökkäyksestä iski Tapani Mäkinen terävällä rannevedolla kiekon ohi Arp-veskarin. Arp toipui nopeasti ja näyttävän kuvion jälkeen sai Petri Saarinen laittaa kumilaatan maalin kulmalta niin sanotusti tyhjiin. Ensimmäistä erää mentiin tasaisesti ehkä Arpin lievässä hallinnassa, ja fur-miesten jäähyillessä. Lassi Ylijoki oli pelipäällä ja oma maali pysyi puhtaana. Tauon jälkeen Fur lisäsi vauhtia ja Jämijärvi putosi kyydistä. Lopullisesti Arpin peli sekosi kun nuoriso-osaston käämit lämpeni, aition ovi kävi ja jäähypenkki pysyi lämpöisenä. Fur-veljillä oli helppo työ kaunistella lukemia ja hymyillä vinosti. Kentän parhaalla Jesse Marttilalla oli ruuti tänään kuivaa ja kolme näyttävää kutia tolpan juuren toi knallin. Puolustuspäässä mies oli yhtä aktiivinen. Yksi oma maali omiin nosti maalisaldon neljään. Lassi pohjusti voiton varmalla pelillä, eikä joukkueessa muutenkaan ollut moitittavaa varsinkaan hyökkäyspelissä. Ketjut, Mäkinen-Ranta-Ylinen ja Esko-Raiskio-Vehkalahti, pyörittivät näyttävästi ja hyvällä prosentilla hyödynnettiin maalipaikat. Ehkä kuitenkin liian suuri into hyökätä aiheuttaa liian usein vaarallisia vastahyökkäyksiä. Tänään niistä seurasi 2 maalia.

FUR - Old Bears 2 - 4

FUR: Mauri Kauppinen 1+0, Anssi Ylinen 1+0, Timo Ranta 0+1 ja Esa Ahola 0+1
Old Bears: Jani Leppänen 2+0, Jarkko Valli 0+2, Tero Kujansuu 0+2, Pasi Vanhatalo 0+2, Hannu Vienola 1+0 ja nro 75 1+0

Tällaisia pelejä pitäisi olla kaikki. Alusta lähtien yritystä ja vauhtia piisasi. Tuomarikin oli löytänyt sopivan linjan, mikä salli hiukan kovemman pelin. Tämä taisi sittenkin sopi paremmin ehkä Old Bearsin fyysiselle telaketjuosastolle. (Valli, Kujansuu…). Fur näyttikin ensimmäisessä erässä jo putoavan kyydistä kun Bearsit survoivat kiekon kolmannen kerran väkisin maalinedustalta sisään. Juuri tässä Kankaanpää olikin tänään parempi. Röyhkeyttä ja voimaa ratkaisupaikoissa enemmän. Paikkoja oli Furrillakin, mutta Kankaanpään veskari oli yllättävänkin hyvässä iskussa pitäen maalinsa puhtaana ensimmäisen puoliskon. Toisessa erässä Furstarsin yritys palkittiin. Maalinedustaistelussa oli nyt Anssin Ylisen vuoro voittaa ja kiekko häkkiin. Kun vielä nätin yhdistelmän jälkeen Mauri Kauppinen kavensi 2-3, oli kaikki taas auki. Pientä puristusta näytti tulevan Old Bearsin pojille ja vaihtoaitiosta kuului kovaäänisiä ohjeita kentälle. Kankaanpää käänsi kuitenkin pelin itselleen hienon kuvion päätteeksi, eikä kolme minuuttia ennen loppua edes maalivahdin pois ottaminen tuottanut tulosta, ei edes kunnon maalipaikkaa. Totuuden nimissä on sanottava, että myös maalilaukauksissa oli Kankaanpää edellä. Hieno peli silti koko Fur-porukalle, josta ei tänään kukaan voi sanoa epäonnistuneensa. Loppusarjassa tavataan.

Kupa - FUR 4 - 3

Kupa: Jussi Nurmi 1+1, Matti Koskinen 1+1, Timo Nurmi 1+0 ja Janne Sarvijärvi 1+0
FUR: Esa Ahola 2+0, Pasi Bruun 1+0, Timo Ranta 0+1 ja Tauno Heinonen 0+1

Kuru parantaa peliä kun sika juoksuaan. Mukava porukka nuoria ja vähän jo kokeneempia kiekkoilijoita. Yritystä riittää ja silti peli on siistiä. Tosi kovalla vauhdilla aloitti Kuru tämän matsin ja heti alkuun pääsi parikin Kurun miestä kaksin maalivahti Ylijoen kanssa. Ylijoki oli vielä vahvempi. Vähitellen pääsi myös Fur vauhtiin ja Esa Aholan tiukalla rannevedolla maalin johtoon. Ensimmäinen erä taisteltiin tasapäisesti ja maalitkin jaettiin 2-2. Tauon jälkeen Kuru vain lisäsi vauhtia ja ennen Furrin heräämistä taas peliin oli tilanne jo 4-2. Maalin päähän vielä noustiin, mutta lopun kiri tyrehtyi viime minuuteilla puhallettuun jäähyyn. Kuru pystyi todella nopeasti kääntämään puolustuksen hyökkäykseksi ja yleensä vaaralliseksi sellaiseksi. Kurun Matti Koskinen oli pelipäällä ja toi kiekkoa vauhdilla ylös, eikä kiekkoa saanut mieheltä millään. Muutama muukin liukas kaveri löytyi porukasta, eikä veskarikaan ensimmäistä kertaa maalissa ollut. Furstars oli tänään varsin tasapaksu. Maalintekijä Kauppinenkin joutui pelaamaan 30 senttiä omaa mailaa pidemmällä lainamailalla, eikä reppu heilunut. No pelit jatkuu

FUR - Iki-Hockey 6 - 4

FUR: Karppa 0+2, Mara 1+0, Jukka 1+1, Ice Hand Esko 1+0, Maukka 1+1, Esa 0+1, Anssi 1+0 ja Pikku Vehkalahti 1+0
Iki-Hockey: hannu hakala 1+3 ja kari koivistoinen 3+1

Fur lähti heti kovalla touhulla rohkeaan hyökkäykseen, mikä tuottikin kaksi nopeaa maalia; Iki-Hockeylle. Pelin juoni alkoi selvitä helppoon voittoon tuudittautuneelle Furstarsille. FUR painosti, Iki-Hockey puolusti ja karvasi raivokkaasti ja iski terävästi vastahyökkäyksillä. Varsinkin Iki-Hockeyn ykköskenttä Kalli-Hakala-Koivistoinen sai kentälle tullessaan jopa pienen paniikin Fur-maalille. Pelin edetessä kääntyi painopiste yhä enemmän aivan loistavasti pelanneen maalivahti Rajasalon ympärille. Kylmissään omalla maalillaan värjötellyt Lassi Ylijoki ei ollut aivan terävimmillään yhä harvenevien Hockey-hyökkäysten kanssa. Toisella jaksolla heilui sitten jäähykopin ovi tiheään tahtiin ja varsinkin Fur puolella oli tungosta. Tosi pitkään, 4-3 tilanteessa, sai Iki-Hockey yrittää tasoitusta, mutta jäähyntappajana kunnostautui Furrin Ville Peltonen, Tapsa Mäkinen, jonka itseluottamus riitti tiukassakin paikassa eikä alivoimamaalikaan ollut kaukana. Kohta jäähyjen jälkeen iski Markku Esko riparin sisään kylmän viileästi ja tämä jäikin ottelun voittomaaliksi, vaikka heti seuraavassa vaihdossa Anssu Hakala toi joukkueensa vielä kerran maalin päähän. Loppuun asti harasi siis Iki-Hockey vastaan kunnes Vehkalahtien veljesten maalineduspeli tuotti tulosta ja väkisin runnottiin viimeinen niitti. Iki-Hockeyn ja koko kentän kunkku oli yksi ihmeellinen seinä, Jari Rajasalo. Furrista löytyi sopivaan paikkaan uusia ratkaisijoita, Eskoa ja Vehkalahtea. Teijärven Reksa Ruotsalainen, Maukka Kauppinen, kiitteli seurajohtoa tehoillaan hyökkäyskomennuksesta.

FUR - KarKi 6 - 3

FUR: Esa Ahola 4+0, Timo Ranta 2+0, Pasi Bruun 0+2, Anssi Ylinen 0+2 ja Tapani Mäkinen 0+1
KarKi: ?????

Pienehkön vaikutuksen teki Karvian suurehko joukkue luistellessaan jäälle. Porukka näytti ihan jääkiekkojoukkueelta. Pelin vanhetessa Karki osoittautui kuitenkin tosi sopivaksi juuri tähän sarjaan. Siistiä peliä ja yritystäkin löytyi. Aholan Esan kädet olivat lämpöiset, jopa kuumat, sillä viidestä laukauksesta neljä heilutti verkkoa maalin sisäpuolelta. Muutenkin Fur-luistin liikkui kevyesti ja veskarikin oli vielä hereillä. Välillä oli Furrille aivan harvinaista pakkopeliä Karvian kenttäpuoliskolla, jopa jarrukentällä. Harrastekiekon systeemit eivät ilmeisesti olleet sarjan tulokkaille ihan auenneet. Karvian maaleistakin kaksi viimeistä sohittiin sisään oikeastaan molempien joukkueiden voimin. Karvian Kirin isosta sakista erottuivat selkeästi maalintekijät, mutta yritystä löytyi kaikilta ja varmasti jatkossa tulee vielä voittojakin.